De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Als werkende ouder heb je het gewoon hartstikke druk, dat zal bij jou niet veel anders zijn dan bij mij. Soms heb ik het gevoel dat ik op ‘overleven’ sta in plaats van ‘leven’. Klinkt bekend? Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met hard werken. Daarbij vind ik mijn werk leuk, dus ik vind het echt niet erg om hard te werken. Het is alleen soms geen ‘hard werken’ maar pure stress om alle ballen goed in de lucht te houden en dat is nooit goed. Dat stressen gaat ook altijd ten koste van me-time en nooit van het werk. Gek eigenlijk. Het is nooit: ‘Oh ik heb het zo druk, ik voel zo’n stress, dus ik ga eens even lekker een boek pakken en mijzelf verwennen.’ Althans, dat denk ik nooit. Jij wel?

Soms groeit die behoefte om even tijd aan jezelf te besteden, dus die uitnodiging voor een bezoek aan de ‘Happy Spirit Days’ was eigenlijk een prachtig cadeau. Een dag volledig met jezelf bezig zijn; ik keek er echt naar uit. En afgelopen zondag was het zover…

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Piramide van Maslow

Eigenlijk verbazingwekkend dat spiritualiteit zo laag op het prioriteitenlijstje staat, of beter gezegd zo hoog in de piramide van Maslow. In het aller uiterste topje is deze terug te vinden. Als alle andere lagen zijn geregeld (veiligheid, levensbehoefte, sociaal contact/acceptatie, waardering) is er nog een kleine top dat onze aandacht kan krijgen, namelijk die van zelfontplooiing of spiritualiteit. Het verlangen om ons als mens te verbeteren en dat terwijl lichaam en geest nauw met elkaar verbonden staat. Als je niet goed zorgt voor het één, komt het ander automatisch in protest. En daarvan werd ik tijdens de Happy Spirit Days weer eens goed doordrongen en met mijn neus op de feiten gedrukt. Niet eens één keer, het werd de rode draad van de dag. Maar laat ik niet op de feiten vooruitlopen en even terug gaan naar de Happy Spirit Days.

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Heerlijke sfeer

De Happy Spirit Days werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Vorig heb ik het al mogen ervaren, dus ik wist wat ik zo’n beetje kon verwachten. De heerlijke sfeer van het evenement is mij bij gebleven. De rust die er op het prachtige terrein heerst, de liefdevolle mensen, de inspirerende workshops! Alles ademt liefde uit, liefde en leven. En als ik al die prachtige kleuren om mij heen zien, kan ik niet meer stoppen met fotograferen. Voor iemand die bijna altijd in het zwart loopt, maken die vrolijke kleuren me verdacht vrolijk en blij. Misschien wordt het een tijd om… Nee, laat maar. Niks mis met zwarte kleding, als ik die kleurtjes maar terugvind in mijn hart.

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

CBD-olie

Op het terrein zijn weer allerlei kraampjes te vinden met uiteenlopende producten. Het kraampje met de CBD-olie heeft als eerste mijn aandacht. Ik loop al lang met pijn in mijn gewrichten (artrose) en spieren en ik wil liever niet teveel chemische troep slikken. Al langer denk ik erover na om CBD-olie te gaan gebruiken. Ik heb er zoveel goede recensies over gelezen. Binnenkort ga ik dit daadwerkelijk uitproberen en mijn bevindingen op eerlijke wijze met jullie delen. Ik ben erg benieuwd. Wordt vervolgd dus!

CBD olie – Mijn ervaring

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Workshops

Ieder ticket geeft toegang tot drie workshops naar keuze. Wij hebben voor de volgende workshops gekozen:

Zelfcompassie in de stormen van je leven door David Dewulff

David Dewulff is grondlegger van mindfulness en compassie in Vlaanderen. Hij volgde tientallen opleidingen over de hele wereld en schreef over zijn expertise maar liefst 15 boeken.
Zijn lezing is inspirerend en geeft je een positieve boost om liever voor jezelf te zijn. Tijdens één van zijn meditaties kreeg ik een behoorlijke confrontatie met mijzelf. Ik hoorde hem iets zeggen over ‘het niet volgen van je snelste mogelijkheden, maar juist van de langzaamste…’ en ineens werd het mij helder. Ik ben al jaren veel te druk en mijn lichaam is blijkbaar in protest gegaan. De pijnen breiden zich uit en worden heftiger. Benen, armen, nek, heup, handen. Mijn lichaam kan mijn tempo niet (meer) aan. Ik moet rustiger aan doen en ik heb de afgelopen jaren stelselmatig de signalen van mijn lichaam genegeerd. Bizar! En tijdens die lezing van David, vielen bij mij de kwartjes.

Mocht ik nog twijfelen of dit inzicht de juiste was, dan werd dit later op de dag nog eens krachtig bevestigd. Terwijl wij op een hooibaal aan het genieten waren van een heerlijke vegetarische burger, kwam er een vrouw naar ons toe. Zij bood ons aan een inzichtkaart te trekken. Op de kaart stond letterlijk: “Het lichaam is gevoelig. Het registreert elke gedachte en elk gevoel. Behandel het teder ~ Brandon O’Regan”. Hoeveel bevestiging en signalen heeft een mens nodig… De kaart staat nu voor mijn neus, zodat ik mijzelf dagelijks aan deze woorden help herinneren.

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

In no time Ukelele spelen

Tijdens de tweede workshop gingen we op de ukelele leren spelen. Rob speelt al langere tijd gitaar, dus heeft al wat handigheid met snaren. Ik niet. Ik heb ooit keyboard leren spelen, dus toetsen vind ik logisch. Snaren vind ik volstrekt onlogisch. Daarbij heb ik veel te lange nagels om de snaren goed aan te pakken. Ja, natuurlijk kan ik ze afknippen, maar dat heb ik er niet voor over. Ondanks die veel te lange nagels, toch naar de ukelele. En dat viel niet eens tegen! Natuurlijk had ik een extra handicap, maar eigenlijk vond ik het hartstikke leuk. En met slechts vier snaren (gitaar heeft er zes), vond ik die snaren best overzichtelijk. Ik begon er zelfs plezier in te krijgen! Wie weet, knip ik toch die nagels… nee, dat toch maar niet. Maar leuk was het! Met elkaar hebben we een mantra gespeeld (en gezongen) en een popliedje. Binnen het uur hadden we zo’n zes akkoorden onder de knie (AM, F, G, C, AM7, CM7). Best knap dus en ook een teken dat het niet al te moeilijk is. Nou ja, behalve de G, dat is wel een lastige.

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Healing drums & Yin Yoga sessie

Als laatste workshop, tevens onze spirituele dagafsluiter, zijn we voor de healing drums gegaan. De liefde waarmee yogadocent Anna Smit en muzikant Danah Monique Bosch deze Healing Drum & Yin Yoga sessie geven, straalt je al bij binnenkomst tegemoet. Achteraf was yoga misschien niet de beste keuze voor iemand met artrose en spierproblemen, want ik heb helaas met heel weinig houdingen mee kunnen doen. Echt jammer! Maar de power van de drums heb ik wél mogen ervaren, misschien niet vanuit de juiste positie, maar ik voelde de power desondanks door mijn hele body heen. Dat begint bij de eerste sessie, zodra de drums beginnen voel ik over mijn hele lichaam een soort kippenvel verschijnen. Zelfs tot in mijn haarwortels. Het gevoel lijkt op de sensatie die je hebt tijdens een opgieting in de sauna. Ervaren saunabezoekers zullen begrijpen wat ik bedoel. In zo’n snikhete sauna bereik je ineens zo’n rillerig kippenvel-gevoel. Zo’n gevoel had ik tijdens die eerste drumsessie. Net alsof er allemaal koude miertjes over mij heen kropen. Een absolute sensatie en heel bijzonder om te ervaren.

In de tweede sessie voelde ik iets anders. Nadat de drums weer de ruimte vulden, voelde ik mij dit keer helemaal heet worden. Alsof ik een opvlieger kreeg ofzo, ineens sloegen de vlammen uit mijn lichaam, het was alsof mijn bloed spontaan ging koken. Ook een heel heftige ervaring.
Bij de derde sessie heb ik niet iets bijzonders gevoel, maar bij de vierde (tevens laatste) leek het alsof het vocht uit mijn lichaam werd getrokken. Van het ene op het andere moment werd mijn mond kurkdroog. Ook heel bijzonder om te ervaren. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik dit gevoel nog steeds hebt. Waarschijnlijk een signaal van mijn lichaam om flink water te drinken.

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Geïnspireerd en vol goede voornemens

Rond 17.00 uur waren we moe maar voldaan. Wat een prachtige dag hebben wij gehad. Doezelig, rozig en gevuld met inspirerende gedachten en goede voornemens, reden we weer terug naar huis. Het is prachtig geweest en absoluut voor herhaling vatbaar. Dit soort dagen zijn de mooiste cadeautjes die je aan jezelf kunt geven. Hopelijk houd ik mijn goede voornemens nog heel lang vast!

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Extra info

Meer leuke uittips & ervaringsverslagen
CBD olie – Mijn ervaring

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

De Happy Spirit Days – Een dag vol inspiratie en liefde voor jezelf

Eén reactie:

  1. Mooi verslag Marion! Hartegroet van één van de drumvrouwen van de yin yoga sessie ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *