Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Ik ben dol op fotografie. Er liggen hier meerdere spiegelreflex camera’s. Zowel analoog als digitaal. Eigenlijk zou ik veel vaker tijd vrij moeten maken om met mijn camera de wereld in te trekken, maar tijd hiervoor ontbreekt. Dat vind ik echt heel jammer. Net als het feit dat het mij fysiek niet meer lukt om urenlang door de natuur te struinen, op zoek naar mooie beelden.
Gelukkig is er dicht(er)bij ook voldoende moois om vast te leggen.

Geen gezeul

Op vakanties doe ik het wel vaker, alleen sleur ik dan weer niet mijn allerbeste camera mee en klik ik bijna alleen digitaal. Fotograferen is leuk, maar continu dat gesleep met die camera vind ik toch wat minder. Op je vakantie wil je immers ook een beetje kunnen relaxen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook prima foto’s maken met je smartfoon of met een kleine digitale camera. Misschien is het bereik van het in- en uitzoomen niet zo groot als bij een speciale camera en is het aantal pixels waarschijnlijk ook wat minder, maar dat wil niet zeggen dat je geen mooie foto’s kunt maken. Uiteindelijk is je oog wat het plaatje bepaalt. Als jij geen oog hebt voor de schoonheid om je heen, grote en/of kleine dingen, dan maakt de kwaliteit van de camera ook niet uit.

Mooie foto’s

Ik hou van mooie foto’s. Enerzijds om ze zelf te maken, maar ik kan ook genieten van mooie foto’s die door anderen zijn gemaakt. Dan geniet ik van compositie, kleur, belichting of onderwerp. Ik vind het prachtig wanneer mensen een verhaal kunnen vangen in slechts één moment.

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Deze jargonvrije gids geeft een uitgebreid overzicht van alle aspecten van reisfotografie. Je foto’s kunnen immers altijd beter, dus tips zijn welkom. In dit boek staan niet alleen tips voor de fotografie, maar ook hoe je het beste kunt omgaan met je digitale foto’s. Van het juiste materiaal onderweg tot de soft- en hardware om je foto’s te bewaren en/of te bewerken. In het boek vind je zelfs tips over het publiceren van je foto’s en hoe je geld kunt verdienen met je foto’s.

Een prachtig compleet boek dus, voor iedere enthousiaste fotograaf! Vol bruikbare tips hoe je het perfecte moment kunt vastleggen of hoe je de beste foto’s uit je smartfoon kunt halen (ja, je leest het goed). Een prachtig leerzaam boek, met heel veel mooie foto’s. Dubbel genieten dus!

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Specificaties Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

TitelLonely Planet’s gids voor de reisfotografie
UitgeverijUitgeverij Lannoo
AuteurRichard I’Anson
Illustrator 
Aantal pagina’s376
Prijs24,99 euro
ISBN9789401453233
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Leuke boekbesprekingen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *