Droomtuinen

Droomtuinen

Zodra het enigszins mogelijk is, zit ik in de tuin. Dit jaar heb ik de tuin voorzien van een eettafel, zodat we nog veel vaker in de tuin zullen gaan zitten. Onze tuin is niet groot, maar groot genoeg om ervan te genieten. In dit boek komen smaak, schoonheid, natuur, droomland, sprookjesland en werkelijkheid samen. Natuurlijk kan mijn tuin niet in de schaduw staan van de tuinen in dit boek. Het boek is niet alleen een inspiratiebron maar ook een bron om bij weg te dromen…

Genieten

Of je nou wel of geen groene vingers hebt, Droomtuinen is een prachtig boek om inspiratie in op te doen of gewoon door te bladeren en te genieten van al die prachtige foto’s. Voor Droomtuinen bezocht Claire Takacs over de hele wereld de 68 tuinen die zij het mooist vindt. Deze fotografeerde ze in het beste seizoen op hun hoogtepunt. En als ik het boek doorblader, snap ik zo goed waarom zij juist voor deze tuinen heeft gekozen.

Droomtuinen

Diversiteit

Bij haar keuze heeft Claire zich niet laten inspireren door slechts een bepaald soort tuin, in dit boek vind je juist een veelzijdigheid aan schoonheid. Het boek is een persoonlijke reis, waarin Takacs beschrijft waar de ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden, de achterliggende ideeën en hoe de tuinen tot stand zijn gekomen. De selectie van tuinen is heel divers. Er worden klassiek aangelegde tuinen belicht, zoals het prachtige Bryan’s Ground in Herefordshire (in Edwardiaanse stijl), en de Kenrokuen, een van de meest exclusieve publieke tuinen in Japan.

Van de mistige groene tuinen van Australië en de sprookjesachtige tempeltuinen van Japan tot de gecultiveerde, historische Engelse landschappen en de kleurrijke tuinen van Nederland. Maar ook experimentele tuinen komen uitgebreid aan bod, zoals Hermannshof in Duitsland.

Droomtuinen is een prachtig boek om op de salontafel te leggen een heel vaak op te pakken en door te bladeren.

Droomtuinen

Specificaties Droomtuinen

TitelDroomtuinen
UitgeverijTerra
AuteurClaire Takacs
Illustrator
Aantal pagina’s304
Prijs34,99 euro
ISBN9789089897824
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Leuke boekbesprekingen
Wat eten we vandaag?

Bronvermelding

Tekst & foto’s: Marion Middendorp

Droomtuinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *