Op vakantie naar Venlo: Boek een kamer in Hotel Maashof!

Hotel Maashof in Venlo

Een paar dagen er tussenuit is natuurlijk altijd fijn. En wat is er dan mooier dan een verblijf in Limburg met zijn gastvrije mensen en prachtige natuur? Een stukje buitenland binnen de grenzen… En als je het dan nog mooier wilt maken: een hotel biedt alle luxe, zodat je er echt even heerlijk uit bent. Herken je je hierin? Dan kan ‘hotel Venlo’ weleens de juiste zoekopdracht voor je zijn! Want Venlo is niet alleen een leuke stad om uren in te shoppen, bijvoorbeeld, maar ook de omgeving is prachtig.

Wat voor onderkomen zoek je?

Zoals al aangegeven kan een luxe hotel Limburg jouw voorkeur hebben, wellicht het prachtige hotel Maashof. Maar natuurlijk kan er veel meer. Het grote voordeel van een luxe hotel is natuurlijk wel dat er voor je gezorgd wordt. Je bedje staat heerlijk opgemaakt op je te wachten, je kunt er heerlijk eten en drinken zonder dat je daar zelf achter aan moet en veel hotels bieden nog meer extra’s. Dit kunnen luxe extra’s in het hotel zijn, maar ook juist leuke activiteiten rondom het hotel. Kies je liever voor andere overnachtingsplekken? Dat kan ook prima rondom en in Venlo. Reserveer een gezellige B&B, bijvoorbeeld, of een paar nachtjes op een bungalowpark.

Hotel Maashof in Venlo

Welkom in hotel Maashof

Hotel Maashof leent zich perfect voor een kort verblijf. Of dit nou zakelijk is of privé. De kamers zijn van allerlei gemakken voorzien en de hoogwaardige boxsprings staan garant voor een heerlijke nachtrust. In dit hotel kom je tot rust, zelfs als je overnachting een zakelijk karakter heeft. Toch nog even een zakelijke notitie versturen? Geen probleem. Op de kamer staat een ruim bureau en je kunt gebruik maken van de gratis WiFi.

Hotel Maashof in Venlo

Restaurant

Zodra de coronamaatregelen weer worden versoepeld opent ook het restaurant weer haar deuren. De keuken is niet alleen geschikt voor de culinaire genieter, ook voor de kleintjes is er goede keuze. Tijdens het genieten van de maaltijd en elkaar, kijk je uit over de prachtige vijvers.

Naast een gezellig restaurant, vind je in hotel Maashof ook een leuke bar die zich perfect leent voor het nuttigen van een lekkere lunch of in de avonduren voor het drinken van een informele borrel.

Leuke activiteiten

Natuurlijk kun je genieten van de rust en het niks doen, maar hotel Maashof organiseert ook leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan:

Handboogschieten

Leef je uit in de bossen en voel je de nieuwe Robin Hood. Probeer midden in de natuur zoveel mogelijk punten bij elkaar te schieten. Prima geschikt als bedrijfsuitje, maar natuurlijk ook leuk als gezinsuitje.

Hotel Maashof in Venlo

Op weg met de e-chopper

Een e-chopper huren is zo’n prachtige manier om de omgeving te leren kennen. Met dit heerlijke vervoermiddel word je zelf niet moe, maar je ziet wel alles op een prachtige, rustige manier. Huur je hem voor een hele dag of voor een paar uur? Je kunt bij het huren vaak ook een route krijgen of je kijkt natuurlijk zelf even op Google Maps wat je mooi lijkt. Met de e-chopper eropuit is echt heel anders dan met de fiets of de auto.

Een GPS-tocht

GPS-tochten kan je natuurlijk op veel plekken doen. Ook hier. De mooiste plekjes worden zo door jou ontdekt. Ga je met meerdere mensen, dan kan je er ook nog iets competitiefs van maken. GPS-tochten kan je op meerdere plekken boeken en zelfs online regelen. Hou je wel van tochten maar niet van al die poespas, dan zijn er uiteraard ook nog de gewone routebeschrijvingen. Of raadpleeg het wandelnetwerk!

Forelvissen

Last but not least, vis je avondmaal zelf bij elkaar in de vijvers van Hotel Maashof! Er zijn maar liefst vier forellenvijvers waar het goed vertoeven is. Weet jij de grootste forel te vangen? Misschien wel na de uitleg van ervaren instructeurs tijdens de clinic forelvissen. En na afloop wordt hij bereid tijdens een smaakvolle barbecue.

Hotel Maashof in Venlo

Waarom Venlo?

Venlo biedt veel mogelijkheden tot vertier. Zowel in de stad zelf als erbuiten. Zo kan je diverse musea bezoeken. Bijvoorbeeld Het Limburgs Museum, met de geschiedenis van Limburg en wisselende tentoonstellingen. Diverse kerken in de stad zijn te bezichtigen en je kan uiteraard ook gewoon prima winkelen. En wil je ook in de avond eens anders uit dan anders? Een bezoekje aan het casino is dan misschien wel een leuke keuze. Dit is maar een kleine greep, want natuurlijk biedt Venlo nog veel meer. Vind je het heerlijk om de natuur in te gaan en de omgeving te leren kennen? Dan zijn de mogelijkheden helemaal legio!

Natuurgebieden

Limburg is veel natuurgebieden rijk. Hoe verder je afzakt naar het zuiden, hoe meer heuvels er tevoorschijn komen. Bij Venlo zelf ligt het Jammerdal, ook wel Onderste en Bovenste Molen genoemd. Het gebied is vooral ontstaan door afgravingen om klei en grind te winnen. De biodiversiteit is groot. Een prachtig gebied, met water, om heerlijk in rond te dwalen. Maar natuurlijk zijn er nog meer gebieden te bezoeken rondom Venlo. Zo kan je kiezen voor De Groote Heide. Dit gebied ligt tegen de Duitse grens aan en biedt inderdaad heide. Maar er is meer. Zo vind je er ook bos, schrale graslanden en akkertjes. Zowel fietsend als wandelend is dit een prachtig gebied om te vertoeven. Is de hond ook mee? In dit gebied is ook een gedeelte te vinden waar de honden los mogen lopen. Richting Panningen kom je ook nog bij twee mooie natuurgebieden: Dubbroek en Langhout.

De Maas

Maar laten we ook niet gewoon de Maas zelf vergeten. Heerlijk langs het water trekken, wandelend of fietsend. Ook dat maakt dit gebied mooi. Misschien wel een keer mee met een pontje het water over. Er zijn diverse soorten pontjes: een voetveer, een fietsveer of een autoveer. Lekker rustig de Maas afzakken (of juist de andere kant op natuurlijk) en gewoon zien wat het je brengt! Lekker genieten van een Limburgse Vlaai en tegen elkaar zeggen: “Dit moeten we vaker doen!” Want ja: Limburg heeft het nu eenmaal allemaal in huis!

Liefs Wil

Extra info

Bijzondere accommodaties in Finland
Wintervakantie in Tsjechië
Een eigen vakantiehuisje
De vooroordelen voorbij: Vakantie vieren op een cruiseschip

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Op vakantie naar Venlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *