Fietsendrager kopen? Hier let je op!

Fietsendrager kopen? Hier let je op!

Zorgeloos met de auto op stap en de fietsen meenemen? Fietsendragers maken het mogelijk. Maar wat is nou de beste fietsendrager om te kopen? En waar let je op voordat je een dergelijke aanschaf doet? Wij zochten voor je uit wat de allerbeste fietsendragers zijn en hoe je de juiste uitkiest.

Fietsendrager kopen, of toch niet?

Waarom zou je een fietsendrager kopen? Nou, heel simpel: als je op autovakantie gaat is het heel handig als je je eigen fietsen mee kunt nemen. Wij gaan elk jaar naar Terschelling en ik wil echt geen fiets huren die ik niet ken. Mijn eigen mountainbike rijdt gewoon precies zoals ik wil. Maar niet alleen voor vakantiedoeleinden is het geschikt. Wil je een dagje shoppen in Limburg en de boel verkennen op de fiets? Een keertje fietsen op de Veluwe? Een citytrip naar Rotterdam? Geen probleem, met de fietsendrager staat jouw stalen ros binnen no-time op de auto. Je parkeert je auto op een strategische plek en gaat lekker te fiets verder.

Welke fietsendrager moet ik kopen?

Er zijn verschillende fietsendragers die je kunt kopen. Zo is een dakdrager ideaal wanneer je geen trekhaak hebt. Hiermee vervoer je je fietsen eenvoudig en veilig op het dak van je auto. Naast de veelgebruikte trekhaak fietsendrager kun je daarnaast ook kiezen voor een exeplaar op de achterklep. Deze hebben een goede pasvorm: voor elke auto is er wel een geschikte variant te vinden. Heel handig als je geen trekhaak hebt. Pas wel op als je een glazen achterklep hebt, zoals bijvoorbeeld de Toyota Aygo, de Citroën C1 en de Peugeot 107 hebben. Met een achterklep fietsendrager krijg je dan snel krassen. Dit soort kleinere auto’s hebben vaak echter geen trekhaak (te weinig trekvermogen om met een aanhanger de weg op te mogen), maar je kunt natuurlijk wel voor een dakdrager gaan. Staat nog leuk ook! Je kunt je fietsen zelfs op de caravan vervoeren met een dissel. Zo neem je ze eenvoudig mee naar de Ardennen, Eifel of de Franse Alpen.

Fietsendrager kopen? Hier let je op!

Welke fietsendrager is veilig?

Als je een fietsendrager gaat kopen, wil je natuurlijk dat deze volledig veilig is. Ga voor een winkel die uitsluitend kiest om kwaliteits fietsendragers van gedegen merken aan te bieden. Goede merken zijn bijvoorbeeld Thule, Yakiba en Menabo voor achterklep fietsendragers. Let er bij een trekhaak op dat de drager TÜV/GS gecertificeerd is. Deze fietsendragers zijn volledig “city crash” getest. Voor dakdragers kijk je het beste voor een exemplaar van Thule, Yakima, Atera of Whispbar. Ga je voor een dissel fietsendrager voor achter je caravan? Enkele A-merken die als zeer veilig bekendstaan zijn Enduro en Uebler.

Stijlvolle fietsendrager kopen in mooi design

Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Niemand wordt vrolijk van een volledig afgeragde fietsendrager die het design van je auto compleet naar beneden haalt. Een stijlvolle drager in een mooi design ziet er niet diep triest, maar juist sophisticated uit. Ga dus altijd voor een fietsendrager in een mooi design. Deze kun je eenvoudig online kopen. Ga voor A-merken zoals hierboven beschreven, dan zit het met het ontwerp en uiterlijk van de fietsendragers ook wel goed. Kijk vooral zelf wat goed bij je auto past. Een dikke Tesla vraagt om een ander design dan een kleine Toyota Aygo.

Online fietsendrager kopen of in een fysieke winkel?

Je weet nu welke fietsendrager geschikt is voor jouw auto, en daarnaast ook aan je persoonlijke wensen voldoet. Maar waar kun je nou precies het beste een fietsendrager kopen? In een fysieke winkel of toch liever online? Online heb je een ruime keuzemogelijkheid en kun je snel screenen welke opties je zoal hebt. Daarnaast wordt hij snel bij je thuis afgeleverd en hoef je hem dus niet te vervoeren van A naar B. Let wel op dat je in een winkel shopt die bekendstaat om zijn betrouwbaarheid. Je kunt bijvoorbeeld een fietsendrager kopen bij dakdragerwinkel.nl: deze online shop staat erom bekend betrouwbaar te zijn en kwaliteits fietsendragers te verkopen.

Extra info

Redenen om je elektrische fiets te verzekeren
Heerlijk fietsen op een e-bike

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Fietsendrager kopen? Hier let je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *