Bullet journals – Ook jouw nieuwe hobby?

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Bullet journals zijn helemaal hip, waarom zou dit eigenlijk zijn? Eigenlijk zijn het gewoon boekjes met lege pagina’s. Nou ja, dat is niet helemaal waar, want de pagina’s staat vol stipjes, maar dat is dan ook echt alles. Toch is zijn deze boekjes helemaal hot. Met alleen een boekje ben je er trouwens niet, er hoort nog veel meer bij. Want pas met een stel pennen, potloden, stiften, liniaal en een portie creativiteit, wordt het pas écht leuk! En als je dan ook nog eens kunt handletteren, nou dan is zo’n Bullet Journal helemaal de bom.

Een alles in één

Het idee van zo’n Bullet Journal is dat je zelf je todo-lijst, anex agenda, anex actiepuntenlijst maakt. Niet saai met alleen woorden, nee dit doe je met veel creativiteit. Hoe uitbundiger, hoe beter zou ik zeggen. Als iedere pagina wordt omgetoverd in een kunststukje, wordt je Bujo natuurlijk super leuk om te bewaren. Niks weggooien dus als je todo-lijst is afgestreept. Dat zou zonde zijn.

Meer hebbedingetjes

Ben je zelf niet zo’n CreaBea? Gelukkig komen er steeds meer hebbedingetjes op de markt die je kunnen helpen je creativiteit te vergroten. We zijn immers niet allemaal Picasso’s. Als je nou denkt: “Maar een kant-en-klare agenda werkt toch veel sneller?” Dan heb je absoluut een punt maar dan heb je het concept niet begrepen, want daar gaat het helemaal niet om. Het gaat juist om de creativiteit, het personaliseren, daarom heb ik het hier ook over een “hobby” en niet over een timemanagetool.

Trend

Het bijhouden van een Bullet Journal, afgekort tot “bujo”, is op dit moment een trend. Blijkbaar hebben meer mensen behoefte zich creatief te uiten en het bijhouden van een bujo is daar eigenlijk heel geschikt voor. De dotjes of puntjes lenen zich prima voor rechte lijnen, je enige houvast in je creatieve explosie. Je kunt er alle kanten mee op. Strak, zakelijk of juist heel vrij met allerlei tierelantijnen. Net zo lang totdat je Bujo helemaal van jou is. Wil je het zo leuk mogelijk houden? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Het gaat hierbij niet om perfectie, maar om het plezier. Je kunt trouwens op internet (Youtube of Instagram) heel veel inspiratie opdoen!

Wat zet je erin?

Je kunt natuurlijk één bujo bijhouden, bijvoorbeeld als agenda, maar er zijn veel meer onderwerpen die zich perfect lenen voor de bulletjournal. Leuk om voor ieder onderwerp een andere bujo te maken. Denk bijvoorbeeld aan: schoolvakanties, noodnummers en adressen, boeken die je hebt gelezen/wil lezen, financiën, doelen, schoonmaakplanners, bucketlist, recepten, Netflixseries, leuke adresjes, films die je nog wil zien et cetera. Leef je uit, zou ik zeggen.

Leuke items

Als iets een trend is, komt er ook steeds meer aanbod. Dat geldt ook voor de bullet journals. Er zijn inmiddels heel veel verschillende boekjes te koop. Maar niet alleen is er een enorm assortiment aan boekjes, er zijn ook heel veel leuke gadgets voor de Bujo’s! Daarom ging ik shoppen en scoorde ik de volgende leuke items!

Mijn Black Journal – pennenset

Als je een Black Journal wil gebruiken, is het wel zo handig als je daar de juiste pennen voor hebt. Het papier van een Black journal is immers zwart, dus met een normale pen wordt het onleesbaar. Toen ik echter deze set ontdekte, werd ik direct super enthousiast!

Deze pennenset van ‘Mijn black journal’ bevat 10 neon gelpennen en 5 metallic brushpennen die uitermate geschikt zijn om mee te schrijven, handletteren en tekenen in de journals van ‘Mijn black journal’. Op het zwarte papier van deze journals heb je pennen nodig die een dekkende laag inkt van een heldere kleur geven, om zo een mooi en scherp contrast te vormen met de donkere ondergrond. Door de grote kleurenvariatie is deze set enorm veelzijdig en maak je de mooiste journalpagina’s!

9789045325774 | 19,99 | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn Bullet journal decoraties

Ben je zelf niet zo’n tekenwonder of maak je gewoon graag gebruik van vormen en versieringen in je layouts? Dan is dit boekje misschien een goede tip. In dit boekje vind je meer dan 3000 versiersels voor jouw bullet journal! Hiermee maak je de mooiste handgetekende versiersels in je bujo. Denk bijvoorbeeld aan icoontjes, symbolen, versieringen, pijlen, doodles, kades, banners, emblemen, lintjes, vlaggetjes, vormen, borders en leuke illustraties. Alle pagina’s zijn gemakkelijk uit te scheuren zodat je ze onder zowel de linker- als rechterpagina kunt leggen om ze over te trekken!

9789045323299 | 11,99 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn Bullet journal decoraties

Mijn Bullet Journal Scrapbook Cut-outs staat vol met meer dan 5.000 handige, mooie, leuke afbeeldingen om uit te knippen en in je bujo te plakken. Je kunt je bujo hiermee versieren, makkelijker navigeren, planningen maken en eenvoudig lay-outs opbouwen. Je vindt in de scrapbook cut-outs plannerelementen, dag- en maandaanduidingen, maandkalendertjes, banners, labels, icoontjes, buttons, en gewoon leuke plaatjes. Ideaal voor iedereen die een creatief kunstwerkje van zijn bujo wil maken! Echt super schattig!

9789045323664 | 12,49 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn Bullet journal – set van 3 bujo’s

Wil je voor verschillende doeleinde een bullet journal maken? Dan is deze set misschien een goed idee. De set bestaat uit drie dunne boekjes, maar ze zijn ook nog eens heel schattig. Super handig als je verschillende collecties hebt, je planner en collecties in aparte boeken bijhoudt, of graag je werk en privé gescheiden houdt. Alle drie de boekjes tellen 64 pagina’s, hebben kwaliteitspapier, een leeslintje en zijn helemaal blanco (behalve natuurlijk de vertrouwde dots).

9789045323282 | 14,99 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn Bullet journal – sticky notes

Goed, je hebt je bujo ingericht en aangekleed. Alles wat je erin wilt hebben, staat erin. Het enige wat je nu nog mist is een handige hack om je bujo makkelijker, vrolijker en overzichtelijker te maken. Dat kan: hier zijn onze sticky notes! Deze sticky notes hebben acht verschillende ontwerpen, die mooi matchen met de designs van de Mijn Bullet Journals. Ze zijn daarnaast erg handig in gebruik: er staan blanco maandkalendertjes op, aantal glazen water om af te vinken en to-do-lijstjes. Gebruik ze ook om orde te scheppen en te navigeren in je bujo, zodat je gemakkelijk dingen kunt terugvinden. Of misschien heb je helemaal geen praktische doeleinden voor deze sticky notes en word je gewoon erg blij van mooie stationery. Waar je ze ook voor gebruikt: zowel jij als je bujo worden direct een stuk fleuriger met deze heerlijk kleverige sticky notes.

9789045322896 | 9,99 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn Bullet journal – sticky tabs

Markeer de belangrijke dingen in je bullet journal met een sticky tab – zoals je habit tracker en je doodle challenge – en raakt nooit meer verdwaald in je bujo. Deze sticky tabs zijn in twaalf verschillende kleurtjes en designs en zijn beschrijfbaar.

9789045323138 | 6,99 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn Bullet journal toolkit

Deze set bevat alles wat je nodig hebt om met een bullet journal aan de slag te gaan. Gebruik de fineliner om al je afspraken, taken en evenementen op te schrijven, je potlood om alle layouts te schetsen en poets ze bij met je gum. Het handige sjabloon gebruik je om strakke lijnen te trekken en vaste symbolen te tekenen. Met de sticky notes maak je eenvoudig ingewikkelde layouts die je kunt hergebruiken of je maakt tabs waardoor je makkelijker kunt navigeren door je bujo. Een zeer complete set voor zowel startende als ervaren bujo’ers!

9789045323367 | 15,13 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Little Black bujo

De Little Black Bujo is een speciale editie van onze Mijn Bullet Journals. Dit stijlvolle zwarte boekje heeft een compact formaat waardoor je het gemakkelijk bij je steekt en overal mee naartoe neemt. Het handige elastiek houdt je bujo dicht als je hem niet gebruikt en achterin het boek vind je een schuifpocket waar je losse knipsels in kunt bewaren. Binnenin vind je prachtig kwaliteitspapier van Munken met de bekende grijze stipjes. De zwarte stofomslag haal je gemakkelijk van je boek, zodat je een stijlvol zwart boek overhoudt.

9789045323640 | 14,99 euro | Bol.com

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Mijn bullet journal washitape

Met deze rolletjes washitapes kun je op een snelle en leuke manier je pagina’s in je bullet journal opsieren of in een flits omtoveren tot een agenda of kalender.
Deze tape vrolijkt je bullet journal niet alleen op, het is ook erg handig. Wijs bepaalde items of onderwerpen in je bujo toe aan een specifieke tape en maak tabjes aan de betreffende bladzijdes met de juiste tape. Of maak stukjes tape vast aan paperclips en schuif die aan je maand- en weeklog. Zo kun je ze gemakkelijk door je bujo navigeren.
Mijn Bullet Journal Washitape zijn 15 vrolijke rolletjes washitape; tien rolletjes van 15 mm breed en 5 rolletjes van 7 mm breed. Je kunt je bujo er leuk mee versieren, je layouts indelen en er handige navigatortrucs van maken. Ideaal voor iedereen die zijn bujo een persoonlijk tintje wil geven!

9789045323657 | 11,99 euro | Bol.com

Dit was het

Dit waren mijn aanschaffen. De komende tijd zal er ongetwijfeld nog meer op de markt komen. Mocht ik nog nieuwe leuke bujo-producten tegenkomen, dan zal ik ze hier gewoon erbij plaatsen. Ik wens iedereen alvast heel veel plezier met zijn eigen bullet journal!

Extra info

Last van de midlifecrisis? Zoek een nieuwe uitdaging!
De leukste vrije tijd bestedingen
10 leukste hobby’s voor onder én boven de 50
Aanraders voor een geslaagde spelletjesavond!

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

Bullet journals - Ook jouw nieuwe hobby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *