Warme voeten in de winter

Heerlijk hoor, die lange winteravonden. Lekker knus op een warm kleedje voor de open haard… Helaas ontbreekt die open haard nog wel eens en is ook de vloerverwarming niet altijd aanwezig of optimaal. Met andere woorden: soms zijn die lange winteravonden gewoon steenkoud voor je voeten. Hoe zorg je voor lekkere warme voeten in de winter?

Pantoffels

Klinkt misschien wat simpel, maar een heerlijk stel pantoffels is toch echt de meest ideale oplossing. Met deze pantoffels aan je voeten zorg je op een simpele manier voor warmte. En als je voeten warm zijn, ben je helemaal direct een stuk warmer. Als er iets is waar je het koud van krijgt zijn dat immers toch die koude voeten! Kies bijvoorbeeld voor pantoffels van Warmbat. Met of zonder bontje en heerlijk stevig. Zo kan je lekker op je sloffen door het huis sloffen…zonder dat je voeten koud worden door de akelig koude plavuizen (om maar iets te noemen). Maar je kan ook kiezen voor grappige pantoffels. Al zullen die vaak niet zo lekker lopen. Er schijnen trouwens pantoffels op de markt te zijn die opwarmbaar zijn!

Dikke kousen

Een andere mogelijkheid is natuurlijk een stel extra dikke kousen aan te trekken. Ontzettend leuk ook om zelf te maken op deze winteravonden. Kies voor een dikker breigaren en brei gezellige lange kousen in een heerlijk winters tafereeltje of kleuren. Een Noors patroontje, bijvoorbeeld, is hier uitermate voor geschikt. Een patroontje vind je simpel op internet, maar er zijn ook hele leuke breiboeken over kousen breien. Als je niet spontaan de kriebels krijgt van wol, dan zijn wollen sokken ideaal. Wol isoleert immers!

Massage voor je voeten

Een voetenmassage zorgt ervoor dat het bloed beter doorstroomt en daarmee dus je voet beter warm wordt. Dit kan je prima zelf doen of vraag je partner om het te doen. Met massageolie is het natuurlijk heerlijk. Maar je kunt ook gewoon vaseline gebruiken. Hoewel laatstgenoemde langer vettig zal blijven. Aan de andere kant smeer je daarmee wel gelijk weer je voeten in waardoor je minder snel last hebt van vervelende eeltplekken of droge voeten. Kijk eens of je een lekkere olie of zalfje kunt vinden. Wat de één het einde vindt, is voor de ander juist minder fijn. Kwestie van verschillende mogelijkheden uitproberen.

Bewegen!

Tja, het lijkt wel alsof dat echt bij alles terugkomt: bewegen! Maar ook nu is het een feit dat bewegen goed helpt. Door beweging wordt ook je bloedcirculatie gestimuleerd. Gaat het je nu echt alleen om je voeten, dan kan je natuurlijk typische oefeningen voor je voeten doen. Iedere beweging is op zich al beter dan niets. En dat kan ook prima zittend. Maar je kunt er ook echt even voor gaan staan en met je voeten bewegingen maken. Rek en strek je voeten, bijvoorbeeld, of ga afwisselend op je tenen en dan juist op je hielen staan.

Kruik in bed

Een koud bed en ook nog eens koude voeten hebben? Bekend probleem? Niks is akeliger dan koude voeten hebben in bed. Het kan je behoorlijk uit je slaap houden (mij tenminste wel). Natuurlijk kan je even dikke kousen aandoen en deze eventueel weer uitdoen als je voeten opgewarmd zijn. Maar je kan ook gewoon even een kruik in je bed leggen op de plek waar je voeten liggen. Dit doe je uiteraard ruim voordat je naar bed gaat, zodat de kruik het geheel even lekker heeft kunnen verwarmen. Zo komen je voetjes op een heerlijk warm stuk bed terecht.

Föhnen

Tja, waarom ook niet: föhn je voeten warm! Begin met een lage stand en ga eventueel naar een hogere stand, maar let op dat het wel lekker blijft!

Wisselbad

Een wisselbad voor je voeten helpt ook. Begin altijd met een warm bad en eindig met koud. Hierbij dompel je je voeten voor een aantal minuten in een warm badje, daarna heel eventjes maar in een koud badje en dit herhaal je zo’n 6 tot 8 keer.

Drink ze warm

Huh? Hoe dan? Ik hoor het je denken. En nee, ik denk dan niet direct aan sterke drank, waar de vlammen direct door bij je uitslaan. Maar gewoon warme dranken kunnen je lichaam helpen om op te warmen, dus ook je voeten. Drink dus liever geen koude dranken, maar ga voor een heerlijke warme kop chocomel of kruidenthee. Of gewoon een kop hete soep! En pas trouwens ook op met cafeïne. Hierdoor zouden de bloedvaten nauwer worden.

Of zoek een partner in je bed…

De meest ideale voetenopwarmer is natuurlijk toch je bedgenoot! Heb je die niet? Misschien wordt het dan toch tijd om er één op te zoeken…

Extra info

Winterbanden of liever vier seizoenenbanden?
Shoppen voor de kleinkids, met deze tips!
Laat maar zien die tas
De 5 voordelen van een Fanny Pack
Kleurrijk na je 50e!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Warme voeten in de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *