Redenen om je elektrische fiets te verzekeren

De aanschafprijs van een elektrische fiets is behoorlijk. Het is daarom sterk aan te raden om jouw kostbare elektrische fiets te verzekeren tegen diefstal en schade. Zo voorkom je dat het in zo’n geval opnieuw een grote kostenpost wordt. In dit artikel zijn alle redenen om je elektrische fiets te verzekeren op een rij gezet.

Gespreide kosten

Voor velen is de voornaamste reden om een elektrische fietsverzekering af te sluiten het feit dat financiële lasten gespreid worden. Je betaalt jaarlijks of maandelijks een vast bedrag aan premie voor jouw elektrische fietsverzekering. Als er iets met je fiets gebeurt, worden kosten gedekt door de elektrische fietsverzekering.

Dit betekent dat je op dat moment niet in één keer een groot geldbedrag kwijt bent. Bovendien zijn de jaarlijkse premiekosten vaak een stuk lager dan het totaalbedrag waarvoor je fiets verzekerd is.

Wereldwijde diefstal- en schadedekking

Elektrische fietsverzekeringen dekken de kosten van diefstal en schade vrijwel altijd wereldwijd. Dit betekent dat je elektrische fiets ook verzekerd is als je deze meeneemt naar je vakantieadres.

Pechhulp en juridische hulp

Zo’n verzekering voor fietsen biedt bovendien de mogelijkheid tot pechhulp aan voor in het geval je onverhoopt met je elektrische fiets stil komt te staan. De pechdienst zal proberen jouw elektrische fiets ter plekke te repareren. Als dit niet lukt, zet de pechdienst jou en je elektrische fiets af op een locatie waarvandaan je met alternatief vervoer verder kunt reizen. Ook kun je een vergoeding ontvangen voor een leenfiets.

Veel elektrische fietsverzekeringen bieden tevens juridische hulp bij valpartijen of schade aangericht door een andere partij. De verzekeraar helpt je met het verhalen van de schadekosten.

Dekking reparatie- en diefstalkosten

De elektrische fietsverzekering vergoed in het geval van schade de reparatiekosten en de benodigde vervangende onderdelen, mits deze kosten niet hoger zijn dan het verzekerde totaalbedrag van de elektrische fiets.

Bij diefstal van je elektrische fiets, keert de elektrische fietsverzekering het verzekerde totaalbedrag uit waarvoor jouw elektrische fiets verzekerd is. Je dient hiervoor de aangifte, aankoopbon en originele fietssleutels aan de verzekeraar te verstrekken. Met het uitgekeerde geldbedrag kun je zelf een nieuwe elektrische fiets aanschaffen.

liefs Marion

Extra info

Fietsendrager kopen? Hier let je op!
Heerlijk fietsen op een e-bike

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

Redenen om je elektrische fiets te verzekeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *