Tijdloze kleding van goede kwaliteit: waar vind je die?

Tijdloze kleding past heel goed in een duurzame leefstijl. Je kunt het immers veel langer dragen omdat het niet specifiek ingaat op één of andere modetrend. Zo kan je langer genieten van je mooie kleding. Wil tijdloos zeggen dat het dus totaal geen uitstraling heeft? Wil dat zeggen dat het eigenlijk heel saai is? Welnee, we vertellen je alles over deze mooie kleding, waarbij je ook nog eens gewoon lekker minder consumeert en dus goed bezig bent!

Geen modetrends

Gewone kleding die inspringt op modetrends gaat vaak niet veel seizoenen mee. Heb je een heel specifiek jasje gekocht in een echte modekleur, dan zal je al snel het gevoel hebben dat dit echt niet meer kan. Juist vanwege die bijzondere kleur. Overigens kan je ook gewoon van tijdloze kleding houden omdat het simpelweg veel meer bij je past! Misschien is in dat geval de term klassieke kleding wel meer van toepassing. Maar wat kan je dan kopen zodat je er tijdloos van genieten kan? En waar koop je deze tijdloze of klassieke kleding?

Waar koop je tijdloze kleding?

Tijdloze kleding kan je uiteraard op veel plekken kopen. Ook lekker makkelijk online. Ben je op zoek naar tijdloze kleding van goede kwaliteit, dan zou je eens kunnen kijken bij Lutz.nl.  Dit is een exclusieve modezaak, waar je terecht kunt voor meer dan 100 (internationale) merken. Zowel voor heren als voor dames. Overigens kan je ook bij ze terecht in hun fysieke winkel in Vinkeveen.

De kwaliteit van tijdloze kleding

Nu is het mooi om voor kleding te gaan wat je volgend jaar en ook de jaren erna nog kan dragen. Dat het dan wat duurder is, is niet erg. Zo kan je mooi kiezen voor een uitstekende kwaliteit van de kleding. Daarmee kan je voor stoffen kiezen die prettig dragen. Of die net meer charme uitdragen. Kies je voor een mindere kwaliteit, dan schiet je eigenlijk je doel voorbij. Dan kan de kleding op zich wel tijdloos zijn, maar doordat het sneller kapot gaat is er weinig ‘tijdloos’ aan qua dragen…

Neutraler van opzet

Onder tijdloze kleding wordt kleding verstaan die minder opvallende details heeft. Die details zijn immers vaak onderhevig aan de modetrends van het moment. De kleuren zijn vaak ook neutraler. Dat maakt het ook meteen minder onderhevig aan wat er op dit moment in de mode is. Maar voor veel mensen geldt ook dat een specifiekere kleur juist sneller niet meer mooi gevonden wordt. Terwijl bijvoorbeeld donkerblauw altijd mooi blijft én bij veel gelegenheden gewoon kan.

Voor zaken

Ben je op zoek naar kleding om aan te doen tijdens je werk? Natuurlijk hangt het er wel een beetje van af in welke zakenwereld jij je begeeft, maar doorgaans kunnen veel professionals tijdloze kleding wel waarderen. En moet je helemaal niet willen opvallen met een pimpelpaars mantelpakje. Hoewel ook dat natuurlijk heel persoonlijk is. Wat in ieder geval zeker gewaardeerd zal worden is de kwaliteit van je kleding. Met tijdloze kleding kan je sneller kiezen voor een prachtige kwaliteit, omdat je er gewoon langer mee doen kan. En daarmee straal je uiteraard iets heel anders uit dan met een ‘flodderpak’ bij een goedkoop warenhuis vandaan.

Welke kleuren zijn tijdloos

Nu klinkt dit allemaal heel leuk, maar welke kleuren zijn dan tijdloos? Neutrale kleuren dus, waarbij je, als je het helemaal goed wilt doen, kiest voor kleuren die echt bij je passen. Uiteraard kan je dat helemaal doen op gevoel. Maar je kunt ook advies inwinnen bij iemand die kan bepalen welk type jij bent. Een wintertype komt met hele andere kleuren helemaal tot zijn recht dan bijvoorbeeld een zomertype. Maar goed, wat zijn dan neutrale kleuren in het algemeen? Je kunt dan denken aan kleuren als:

  • Zwart
  • Wit
  • Grijs
  • Beige
  • Bruintinten
  • Blauwtinten, maar dan niet de felle varianten
  • Aardetinten
  • Vergrijsde kleuren

Combineren kan ook

Je kunt er ook voor kiezen om wel te gaan voor tijdloze kleding, maar dit te combineren met een fleurige ketting of een ander mooie accessoire. Zo maak je het net even pittiger of persoonlijker en toch niet té. Wil je wel dat je lang met je kleding kan doen, maar hou je wel van kleur of van afwisseling dan kan dit net de uitkomst bieden! Of combineer het eens met een leuk sjaaltje. Of een mooi tijdloos kostuum met een kleurrijke stropdas!

Liefs Wil

Extra info

Warme voeten in de winter
Shoppen voor de kleinkids, met deze tips!
Laat maar zien die tas

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Tijdloze kleding van goede kwaliteit: waar vind je die?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *