De 5 voordelen van een Fanny Pack

De 5 voordelen van een Fanny Pack

Het gebeurt een enkele keer dat een praktisch product een revival krijgt waar je versteld van staat. Het heuptasje uit de jaren tachtig ondergaat momenteel zo’n comeback. Zelfs de fashionwereld heeft de tas omarmt. En als Rihanna en Kim het dragen… dan kun jij niet achterblijven.

Laat maar zien die tas!

Meerdere benamingen

De fanny pack kent meerdere benamingen. Een Amerikaanse beltbag of een bumbag voor wie het meer in Engelse termen zoekt. Nederlanders spreken meestal over een heuptasje.

Het lijkt een nieuwerwets product, maar eigenlijk is het al eeuwenoud. Sterker nog; het model lijkt verdacht veel op de buidels, meestal gevuld met muntstukken, die in de Middeleeuwen werden gedragen aan een buikriem. Daar is de fanny pack dan ook van afgeleid.

Pouch

Het woord pouch duikt ook regelmatig op als we het over heuptasjes hebben. Wat de maag-lever- en darmstichting hier mee te maken heeft, laat zich raden. Laten wij het bij buidel of reservoir houden en leuker klinkt het in het Spaans als we spreken van een kidneybag. Of een Bananabag als we de Franse vertaling erbij nemen.

Heuptassen

Kim Kardashian draagt een Fanny Pack

Als het dan al zo ‘oud’ is waarom hebben we het er dan over? Dat heeft vooral te maken met het feit dat beroemde modehuizen de fanny pack nieuw leven in hebben geblazen. En dat zijn niet de minsten. Denk aan Prada en Gucci. En als Kim Kardashian er eentje draagt, dan is natuurlijk het hek van de dam.

Niet alleen is er dan meer vraag naar, maar ook de prijs blijft niet achterwege. Fanny packs van een paar honderd dollar zijn geen uitzondering. Gelukkig zijn er in Nederland ook betaalbare exemplaren van de fanny pack waar je even glamoureus mee voor de dag kunt komen.

Heuptas

Nu is niet iedereen het eens met het feit dat de fanny pack weer in het modebeeld past, maar in het straatbeeld is de heuptas niet meer weg te denken. Laten we het zo zeggen: het is maar hoe je het draagt.

Wie een beetje modegevoelig is zal de Fanny Pack op de juiste manier toepassen, in een match met zijn of haar outfit. Draag je het lukraak over een oversized (lees: uit de mode) t-shirt en een talenka broek dan kun je het maar beter laten. Ook al is de fanny pack functioneel en vooral handig, draag het kleinood met flair!

Rugtassen

Voordelen van het dragen van de Fanny Pack

1. Comfortabel

Je rug en schouders worden niet belast. Je hoeft geen rugzak of schoudertas te dragen. Je hebt je handen vrij. Je draagt de tas op je buik.

2. Welke maat dan ook

Met een verstelbare ceintuur kan iedereen een fanny pack dragen. Ongeacht de omvang van je buik of middel.

3. Alle noodzakelijke spullen passen erin

De tassen zijn zo ontworpen dat er vaak verbazingwekkend veel inpast. Sleutels, smartphone, portemonnee, lipstick, zakdoekjes, zonnebril, paspoort en ga zo maar door.

4. Variatie

Een fanny pack is ook over je borst te dragen, cross-body genoemd.

5. Veilig

Je geld en andere belangrijke persoonlijke spullen draag je in een fanny pack veilig bij je. In tegenstelling tot een rugzak of schoudertas die door dieven veelal zo open te ritsen is.

Extra info

Laat maar zien die tas!
De leukste hebbedingen!
Miccy’s Jewelz, ook iets voor jou?
Kleurrijk na je 50e!

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

De 5 voordelen van een Fanny Pack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *