Mission Impossible – Fallout

Mission Impossible – Fallout

Gisterenavond waren we aanwezig bij de rode loper première van Mission Impossible – Fallout, inmiddels de zesde Mission – Impossible in rij! Ook voor deze onmogelijke missie is de hoofdrol weggelegd voor Tom Cruise (56 jaar) en na het zien van de film weet je dat dit vooral zo moet blijven.

Openingsweekend

In de reeks van alle Mission Impossibles heeft deze film het meeste gekost (178.000.000 dollar). Een behoorlijke berg geld wat moet worden terug verdiend. De film heeft in de Verenigde Staten tijdens het openingsweekend echter al $ 61,5 miljoen dollar opgebracht. Dat is de hoogste opbrengst in de zesdelige franchise tot nu toe. Het vorige record was in handen van Mission: Impossible II met $ 57.8 miljoen. Buiten de V.S. is de film het afgelopen weekend in 36 landen in première gegaan met een opbrengst van $92 miljoen in deze landen ook het beste resultaat voor de reeks.

Mission Impossible – Fallout

Mission Impossible – Fallout

Voorzien van een koud drankje, een zakje popcorn en een verfrissend ijsje zitten we klaar in het prachtige koele IMAX theater. Nog even snel een #missionimpossiblenl dingetje posten op de social media kanalen en de film gaat beginnen.
Vanaf de eerste minuten heeft de film je in zijn macht en neemt je voor 148 minuten met zich mee. Dat is een lange zit en toch weet de film de spanningsboog hoog te houden, zonder dat de film gaat ‘trekken’. De tijd vliegt voorbij, net als de vele spectaculaire achtervolgingsscenes. Inmiddels heb ik heel wat van dit soort scenes gezien maar het valt me op dat er in deze film regelmatig een originele twist aan toegevoegd is, waardoor het allemaal net een beetje anders wordt en daarom blijft boeien. Wilde achtervolgingen in het idyllische decor van Parijs. Dat is dubbel genieten.

Mission Impossible – Fallout

Over the top

Natuurlijk zijn sommige scenes over the top, maar het is op zo’n manier gedaan dat het ook echt duidelijk over the top is bedoeld en daarom niet als storend wordt ervaren. Sterker, juist deze scenes zorgen voor een grote glimlach rond je lippen. In deze film mag het en geeft het juist een gevoel van herkenning, een soort thuiskomen, een ‘oh-ja-dit-is-Mission-Impossible-gevoel’.

Mission Impossible – Fallout

Tom Cruise is fenomenaal

Je zou denken dat Tom Cruise zijn sporen inmiddels wel heeft verdiend en een beetje layback zou worden. Als je je dan realiseert dat hij al zijn stunts zelf heeft uitgevoerd, zoals een gewaagde parachutesprong en wilde achtervolgingen dan verdient dat respect. Speciaal voor de film heeft hij zelfs met een helikopter leren vliegen, zodat hij ook deze scenes zelf kon spelen. Dan neem je niet alleen je werk serieus, maar ook je bezoekers en je fans. Daar zouden heel veel acteurs nog een voorbeeld aan kunnen nemen.
Hij is fenomenaal in deze film en wat heeft hij nog een top(gun)conditie. Dat krijg je niet cadeau. Je ziet aan alles hoe hard hij heeft gewerkt aan deze film. Ik denk dat ik dit zijn beste prestatie ooit vind. Hij lijkt net een oude fles wijn, die naarmate hij ouder wordt, er alleen maar beter op wordt.

Mission Impossible – Fallout

James Bond

Voorzichtig zou ik de vergelijking willen maken met de films van James Bond, maar daarmee doe ik eigenlijk Mission Impossible tekort, want ik hou helemaal niet van James Bond. Het karakter van James Bond vind ik te gelikt, te glad, te … nou ja, je snapt wat ik bedoel. Het karakter van Ethan Hunt spreekt me veel meer aan. Hij is integer, sociaal en empathisch, alles wat James Bond niet is, en dat maakt Ethan Hunt veel fijner om naar te kijken, althans voor mij.

Mission Impossible – Fallout

Het verhaal

Eigenlijk wil ik niet teveel van het verhaal verklappen want ik vind dat je deze film zelf moet gaan zien omdat hij het meer dan waard is. Met een bezoekje aan deze film, krijg je precies wat je mag verwachten van een actiefilm en zelfs een beetje meer. Natuurlijk is de verhaallijn niet echt gelaagd, echter flinterdun wil ik hem ook niet noemen, maar dieper hoeft ook helemaal niet. De scenes zijn vaak sensationeel met hier en daar een vleugje humor en de ijzersterke muziek maakt het natuurlijk helemaal af! Je wordt meegezogen het verhaal in en de tijd vliegt voorbij. Je weet vooraf wat je kunt verwachten en natuurlijk wordt het weer een race tegen de klok, maar de manier waarop alles vorm krijgt, zal je steeds opnieuw verrassen. Als ik de film een cijfer moet geven, geef ik hem een hele dikke, vette acht.

Mission Impossible – Fallout

Synopsis

Wanneer een IMF-missie misloopt waardoor de misdadiger Solomon Lane kan ontsnappen, wordt de wereld geconfronteerd met ernstige bedreigingen. Terwijl Ethan Hunt het op zich neemt om zijn oorspronkelijke missie tot een goed einde te brengen, begint de CIA zijn loyaliteit en zijn motieven in vraag te stellen. Voor Hunt en zijn team begint een race tegen de tijd, opgejaagd door huurmoordenaars en voormalige bondgenoten terwijl ze een wereldwijde catastrofe proberen te voorkomen.

Cast

Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Michelle Monaghan, Frederick Schmidt, Vanessa Kirby, Alec Baldwin, Wes Bentley

Trailer

4DX Extreme

Wil je de film niet alleen zien en horen maar ook voelen? Mission: Impossible – Fallout zal te zien zijn in 4DX Extreme, op niveau 9, het hoogst beschikbare niveau in het 4DX format, ideaal voor films met snelle achtervolgings- en actiescènes.

4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau. Bezoekers beleven de film niet alleen op het scherm, maar krijgen er 20 verschillende effecten bij, zoals bewegende stoelen, wind, bubbels en geur die precies samengaan met de actie op het scherm.

Er zijn in Nederland twee 4DX-zalen in Pathé de Kuip (Rotterdam) en Pathé de Munt (Amsterdam).

Even naspelen…

Durf jij deze missie aan? Er is een mobiele game beschikbaar.

Fallout draait vanaf donderdag 2 augustus in Nederlandse bioscopen.

Extra info

Meer leuke uittips & ervaringsverslagen
Meer spannende of leuke bioscoopfilms
www.mission-impossible.nl

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Mission Impossible – Fallout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *