50enzo op de Libelle Zomerweek

De Libelle zomerweek

Al voor de 22e keer organiseerde Libelle dit jaar de succesvolle Libelle Zomerweek en met schaamrood op mijn kaken moest ik bekennen dat ik er nog nooit was geweest. Misschien pleit het in mijn voordeel dat ik geen Libelle lezer ben… Het evenement wordt echter giga druk bezocht (dit jaar door maar liefst 81.600 bezoekers), dus ik denk echt dat ik één van de weinige vrouwen was, die er nog niet was geweest. Daarom vond ik het dit jaar de hoogste tijd om het evenement te bezoeken. Dit jaar stond alles in het thema ‘Disco Love’. Het klonk mij allemaal prima.

Vrouwenuitje

Eigenlijk was het de bedoeling dat Rob en ik samen zouden gaan. Rob gaf echter een paar dagen van te voren aan dat hij moest werken, althans dat deed hij mij geloven (zichzelf trouwens ook). Dus charterde ik een vriendin. Op het allerlaatste moment – toen ik mijn vriendin al had geregeld – kwam Rob erachter dat hij toch wel mee had kunnen gaan, maar ja, toen was het al te laat. Achteraf misschien maar goed ook, want ik heb in totaal slechts vijf mannelijke bezoekers geteld. De rest waren vrouwen. Duizenden vrouwen.

De Libelle zomerweek
De Libelle zomerweek

Parkeren en begaanbaarheid

Het evenement wordt druk bezocht. Dan verwacht je chaos op gebied van parkeren, maar dat was er dus niet. Direct na de snelweg werd je met borden naar grote parkeerterreinen geloodst. Middels af- en aanrijdende pendelbussen werd je naar het Almere strand gebracht. Prima geregeld! Ook dus als je wat minder goed ter been bent.
Wij waren nog wat te vroeg, kwart voor tien. Klokslag 10 uur gingen de poorten open. Het voordeel om zo vroeg te zijn: het is dan nog niet zo druk! Dat was in ieder geval een fijn begin.

Ook prima voor mindervaliden

Het terrein is voorzien van vlonders die over het strand zijn aangebracht. Dit zorgt er voor dat het terrein ook prima toegankelijk is voor mindervaliden. Onderzoeksbureau Strabo ondervroeg in opdracht van Libelle mindervalide bezoekers, waarvan maar liefst 95% aangaf dat ze Libelle Zomerweek zouden aanbevelen aan mindervaliden.

De Libelle zomerweek

Decoratie

Wat direct na binnenkomst opviel, was de decoratie. Alles zag er super goed verzorgd en gezellig uit. Het thema ‘Disco Love’ vind je terug in de decoraties met glitterbollen, vrolijke kleuren en oude vertrouwde dansmuziek die middels de speakers je oren bereikt. Als je om je heen keek en al die gezelligheid zag, werd je vanzelf vrolijk. Het was die dag dat wij er waren ook nog eens fantastisch weer, dus wat wil een mens dan nog meer!

De Libelle zomerweek

Wat was er te doen?

Als het dan toch een feestje is, laten we er dan maar helemaal een groot feest van maken. Dus koffie met een aardbeientaartje! Op een bloemig terras, heerlijk in de zon. Er waren spetterende optredens van Charly Luske, Lange Frans, Lois Lane en Diggy Dex, maar je kon ook meezingen met de grootste discohits die werden voorgedragen door een liveband in Discokaraoke. Maar er was meer! Veel meer. Er waren heel veel workshops (maar liefst 15.000 gratis workshopplaatsen) waar je van alles kon leren over bijvoorbeeld handletteren, make-up of de werking van magnesium. Deze laatste workshop was voorbehouden aan de XL-kaarthouders. Maar je kon bijvoorbeeld ook genieten van de kookdemonstraties van niemand minder dan Rudolph van Veen. En als je het te heet kreeg, kon je even verkoeling zoeken op het strand.

De Libelle zomerweek

Teut naar huis…

Naast de workshops en de vele kraampjes (met speciale Zomerweekprijzen!) kon je genieten van een modeshow, een drankje doen in de zon, meedoen aan een quiz en/of mee feesten tijdens de afternoon party. En met de vele (likeur) proeverijen kon je uiteindelijk teut naar huis, zonder een cent te betalen. Ik moest rijden, dus hield het na één slok voor gezien. Overigens was deze karamellikeur erg lekker en smaakte absoluut naar meer…

De Libelle zomerweek

Goede sfeer

Wij hebben een goede sfeer ervaren op de beurs, hoewel dit niet voor alle aanwezigen opging. Zo spraken wij bijvoorbeeld de standhouders van een lingeriestand. Zij hadden wat minder goede ervaringen opgedaan. Niet alle vrouwelijke bezoekers konden blijkbaar hun aanwezigheid op prijs stellen. Ik ben van mening: leven en laten leven. Niks mis met mooie, sexy lingerie. En als je er niet van houdt, loop je gewoon de stand voorbij. Ook daar is niks mis mee. Ik deed dit bewust niet, want ik hoorde ze zeggen dat zij lingerie verkochten tot/met maat 56! Dat doen niet veel bedrijven.

De Libelle zomerweek

Prijzen en zo

De prijs voor een ticket is 19,95 euro (aan de kassa). Als je de tickets vooraf online besteld, kun je een paar euro goedkoper uit zijn (15,95 euro). Vergeet ook geen parkeertickets (10 euro) aan te schaffen. Je kunt ook vooraf een ticket inclusief een kop koffie en gebak bestellen (19,95 euro). Voor de tassenstalling betaal je 1 euro.

De Libelle zomerweek

Volgend jaar

Volgend jaar zal de Libelle Zomerweek plaatsvinden van donderdag 23 mei tot en met woensdag 29 mei 2019. Ben jij er volgend jaar ook bij? Wie weet kom ik je daar dan tegen! Want de kans is groot dat we volgend jaar weer van de partij zijn!

Voor meer informatie: www.libellezomerweek.nl

De Libelle zomerweek
De Libelle zomerweek

Extra info

Meer leuke uittips & ervaringsverslagen
Meer info over de Libelle zomerweek

Bronvermelding

Tekst & foto’s: Marion Middendorp

De Libelle zomerweek
De Libelle zomerweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *