IJskoffie – Zomerse recepten

IJskoffie - Zomerse recepten

Een zomers drankje voor het hele gezin, want wie is er nou niet verzot op ijskoffie? Zelfs als je niet van koffie houdt, is dit drankje de hemel op aarde.

Om de ijskoffie nog verrassender te maken, heb ik een beetje karamelsaus toegevoegd. Ik had toevallig zelfgemaakte zoute karamelsaus in de koelkast staan. Dat is het aller-allerlekkerste, maar als je dat te veel moeite vindt of lastig te maken (wat het ook kan zijn als je niet het goede pannetje gebruikt of stoeit met de juiste temperaturen), dan kun je het natuurlijk ook met een flesje kant-en-klare karamelsaus uit de winkel doen.

Wat heb je nodig?

Roomijs
Vers geklopte slagroom
Sterke koffie (met suiker)
Karamelsaus

Optioneel: Koffieboontjes (voor de versiering)

Bereiding

Zet een kopje sterke koffie, dat wil zeggen met 2x de hoeveelheid koffie die je normaal gebruikt. Als de koffie nog heet is, doe je hier vier klontjes suiker bij, zodat de koffie lekker zoet wordt. Laat nu de koffie afkoelen.

Doe één eetlepel karamelsaus in het glas, gevolgd door een eetlepel slagroom.
Voeg een bolletje ijs toe en schenk daar 2 eetlepels afgekoelde koffie overheen.
Laat nog een beetje karamelsaus over het bolletje ijs lopen en leg daarop nog een bolletje ijs.
Giet ook over dit bolletje twee eetlepels van de koffie.
Bedek alles met een flinke laag slagroom en laat daar nog een beetje karamelsaus overheen lopen.
Garneer het glas met de koffieboontjes, rietje erin, lepeltje erbij en…

Proost! Je kunt nu een slok van dit stukje hemel op aarde nemen. Dit drankje is perfect geschikt voor een warme zomerse dag of als dessert.

IJskoffie - Zomerse recepten

Meer informatie

Meer lekkernijen vind je in onze rubriek ‘Lekker’
Waarom 50-plussers die Whisky drinken aantrekkelijker zijn

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

IJskoffie - Zomerse recepten

2 reacties:

  1. Nadat ik heel wat inspanning moest verrichten voor de karamelsaus, ben ik daarna als een keukenprinses aan de slag gegaan om de ijskoffie te maken. Super lekker, lekker. Had ik al lekker gezegd ? 🙂 Goed zomers recept !

  2. Die karamelsaus is nog wel een dingetje… Ik heb in totaal 7 mislukte pogingen achter de rug, om uiteindelijk een heerlijke saus te krijgen. Ik bleek een verkeerd pannetje te gebruiken… Dat verzin je toch niet. Inmiddels – nu ik precies weet welk pannetje en welke temperatuur ik moet gebruiken – gaat het blindelings goed. En laten we eerlijk zijn… zelfgemaakte zoute karamelsaus, is écht waanzinnig lekker… Zeker in dit recept!

    Stukje genieten!! Als je het leuk vindt, er volgen de komende tijd meer recepten van Zomerse drankjes… (Mojito, Pina Colada….)

    Liefs Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *