Kinderliedjes van vroeger

Kinderliedjes van vroeger

Kinderliedjes uit jouw jeugd of zelfs uit de jeugd van oma of opa, doen het nog steeds heel goed bij kinderen. Weet je ze zelf nog allemaal? Kun je ze nog mee zingen? Of is een geheugensteuntje wel fijn! Hier vind je de meest bekende kinderliedjes uit onze tijd, met de videoclip, zodat er vrolijk meegezongen kan worden! En misschien nu met kleinkind op schoot?

Kinderliedjes

Op onze zustersite merken we dat kinderliedjes steeds leuker worden naarmate we ouder worden. Vooral mensen die aan het dementeren zijn, vinden hun plezier terug in het zingen van liedjes van vroeger. Maar ook als je nog helemaal fit in je hoofd bent, kunnen de kinderliedjes van vroeger leuk zijn! En zo’n database is behoorlijk makkelijk als je even de tekst of melodie kwijt bent!

Welk kinderliedje mag niet ontbreken?

Welk kinderliedje uit jouw jeugd mag volgens jou absoluut niet ontbreken in deze verzameling? Ik lees het graag terug in de reacties (onder dit blog). En mocht je op zoek zijn naar een specifiek kinderliedje? Laat het me vooral weten. Wie weet kan ik hem nog wel uit mijn hoge hoed toveren!

Kinderliedjes van vroeger

A

Aapje op een stokje
Aapje wou eens lollig zijn
ABC
Advocaatje ging op reis
Af en toe gaan pa en moe (De Speeltuin)
Al die willen te kaap’ren varen
Al in een groen, groen, groen, groen knollenland
Alle eendjes zwemmen in het water
Alles in de wind (Kom hier Roza)
Altijd is Kortjakje ziek

B

Baa baa black sheep
Berend Botje
Bim Bam Beieren
Bingo
Boer wat zeg je van mijn kippen
Brother John
Burung Kakatua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *