Een persoonlijke startpagina maken: met Kadaza kies je voor gemak

Op internet de juiste pagina’s vinden kan soms best lastig zijn. Een startpagina kan een fijn hulpmiddel zijn om snel over onderwerpen de juiste informatie te vinden. En als die startpagina dan ook nog persoonlijk gemaakt kan worden, dan kies je dus echt voor gemak en overzicht! Of je nu jong of oud(er) bent, veel handiger kan het niet zijn.

Visuele startpagina

Open jij internet, dan kan je ervoor kiezen om een startpagina te gebruiken. Via deze visuele startpagina zie je direct onderwerpen staan, waarbij de meest relevante sites al zijn opgezocht. Lekker handig. Maar niet iedere startpagina biedt dezelfde kwaliteit. Kies je voor Kadaza dan kies je voor een startpagina die al bestaat sinds 2008 en als geen ander weet welke sites vermeld moeten worden bij de onderwerpen. Je kunt zo direct de beste sites bezoeken, maar daarnaast kom je ook nieuwe sites tegen die juist in opkomst zijn. Zo ontdek je meteen meer! De redactie vermeld de sites niet zomaar, maar is hier heel kieskeurig in. Zo weet je dat je de beste sites naar voren krijgt. En hoef je niet eerst zelf eindeloos te gaan zoeken via een zoekmachine.

Persoonlijke startpagina

Wat het allemaal nog mooier maakt is dat je de startpagina bij Kadaza helemaal persoonlijk kan instellen. Je kunt zelf bepalen waar welke onderwerpen staan. Je kunt maar liefst kiezen uit meer dan 20.000 blokjes, dus je eigen favoriete onderwerpen moeten er gewoon wel tussen zitten. En je eigen favoriete sites kunnen eveneens vermeld worden. Wel zo handig, want hoe vaak vraag je je later niet af waar je die ene site nou ook alweer vinden kan… Jouw persoonlijke startpagina maak je nog fraaier door zelf voor een mooie achtergrond te kiezen. Hierin heb je een ruime keuze en omdat er steeds nieuwe achtergronden toegevoegd worden, kan je eindeloos variëren.

En de zoekmachines?

Natuurlijk zal je ook zelf wel eens willen zoeken naar een bepaald onderwerp. Uiteraard vind je op je startpagina ook de zoekfunctie. En jij kunt bij Kadaza zelf bepalen welke zoekmachine je wilt gebruiken. Je kunt ook nog eens sneller zoeken door Kadaza Powersearch.

Populaire websites

Over de hele wereld worden sites gemaakt en ook in het buitenland zitten daar mooie pareltjes tussen. Met misschien wel net die info die jij nodig hebt. Of je hoort anderen over iets praten en dat wil jij ook weleens zien. Ontdek de meest populaire sites van over de hele wereld! Kadaza heeft ook hierin zijn energie gestoken en per land de meest bezochte sites gerangschikt. Wil je de meest populaire websites van Nederland zien? Prima. Maar die van een ander land kan dus ook.

Iets weten over een onderwerp?

Moet je iets weten over een onderwerp voor je werk of wil je je (klein)kind helpen met een schoolopdracht? Op onderwerp zoeken is via Kadaza een fluitje van een cent. Door de enorme database kan het, zoals al eerder aangegeven, haast niet zo zijn dat jouw onderwerp er niet bij staat. Omdat de sites door de redactie bekeken zijn, weet je ook dat het sites zijn die wel wat te vertellen hebben. En niet zomaar een site die per ongeluk het juiste zoekwoord bevat maar meer ook niet…wat via gewone zoekmachines toch wel voorkomt.

Persoonlijke startpagina maken

Je bent misschien zelf gek op, laten we zeggen, yoga. Of je verzamelt alles wat er mee te maken heeft in het echt…of op internet. Doordat je zelf je favoriete sites aan jouw persoonlijke startpagina kunt toevoegen kan je zo je eigen database maken van de sites waar je graag nog eens naar terug gaat. Ook handig als je een scriptie moet schrijven voor je studie of bijvoorbeeld voor de scriptie van je kinderen. Natuurlijk kan je deze sites ook bij je bookmarks zetten, maar dit is lang zo overzichtelijk niet.

Kadaza instellen als startpagina

Kadaza instellen als startpagina is een fluitje van een cent, wat via de site prima wordt uitgelegd. Je hoeft je niet eens te registreren, dus het uitproberen is al helemaal niet moeilijk. Het is dan ook helemaal gratis. En is trouwens ook te gebruiken op je smartphone of tablet. Op zoek naar gemak en overzicht op internet? Dan is Kadaza zeker het proberen waard!

Liefs Wil

Extra info

De tien leukste apps

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Een persoonlijke startpagina maken: met Kadaza kies je voor gemak

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kadaza.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *