Milkshake – Zomerse recepten

Milkshake - Zomerse recepten

Je kunt natuurlijk voor een milkshake naar de plaatselijke snackbar, de Mc Donalds of zelfs naar Starbucks maar je kunt heel eenvoudig zelf ook een milkshake maken. Je hebt er niet veel voor nodig en er staat verrassend snel een overheerlijke milkshake voor je neus. Die bovendien ook nog eens verslavend lekker is!

Starbucks

Even terug naar Starbucks, wij waren daar een paar weken geleden. Het was een warme dag, dus in plaats van een koffie namen we een (aardbeien) milkshake. Ik verwachte eigenlijk een milkshake die de shake van Mc Donalds zou overtreffen, maar de werkelijkheid bleek toch een beetje anders te zijn. Het was een waterig slap aftreksel en niet lekker. Echt zonde van het geld, we hadden hem beter bij de Mac kunnen halen. Dat gaan wij zeker geen tweede keer meer doen. Hoeft trouwens ook niet, want met dit recept maak je hem gewoon in een handomdraai zelf. En tegen deze milkshake kan echt niks op!

Wat heb je nodig?

200 gram ijs (vanille- of roomijs)
75 cc melk
aardbeien saus (naar smaak)
slagroom
mini marshmallows

Bereiding

Natuurlijk gaan wij voor een extra feestelijke milkshake, want dit wordt een zomerse traktatie waar je iedereen mee kunt verrassen.
Gooi het ijs, de melk en de aardbeien saus in de keukenmachine, doe er een deksel op (die was ik even vergeten, zodat ik binnen no time veranderde in een plakkerige, roze sneeuwpop) en mixen maar. Net zo lang tot je een mooie glad mengsel hebt (niet te lang, want anders ontdooid het ijs teveel). De genoemde ingrediënten zijn goed voor één groot glas. Wanneer je er meerdere wilt maken, kun je alles tegelijk in de keukenmachine doen en mixen.

Schenk de milkshake in een hoog glas en doe er een lekkere dikke laag slagroom overheen. Strooi daar overheen de mini marshmallows en smullen maar! Bij mij aan tafel werden ze er heel erg rustig van. Ik hoorde alleen nog zachte slurp en smakgeluidjes.

Milkshake - Zomerse recepten

Meer informatie

Meer lekkernijen vind je in onze rubriek ‘Lekker’
Waarom 50-plussers die Whisky drinken aantrekkelijker zijn

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Milkshake - Zomerse recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *