De 10 leukste apps

De 10 leukste apps voor 50-plussers

Apps: ze kunnen je leven makkelijker maken, ontspanning bieden of bijvoorbeeld helpen bij een gezondere leefstijl. Apps zijn er in allerlei soorten en door de bomen zie je vaak het bos niet meer. Dus even een snuffeltocht gehouden en hier volgen de tien leukste apps die ik kon vinden:

1. Stappenteller

Je wilt meer gaan bewegen? Wil je weten hoeveel je nu werkelijk per dag doet? Dan is deze stappenteller een leuk idee. Het werkt als een gewone stappenteller, maar bij een gewone teller zeul je de hele dag nog een extra ding mee. En laten we eerlijk zijn, niet alleen de jeugd loopt de hele dag met die smartphone op zak, dan doen wij net zo goed! Dus is deze app lekker handig. De stappenteller is nog gratis ook en wordt behoorlijk goed aangeprezen.

2. Oma weet raad

Je mag misschien zelf al oma zijn, maar soms hunker je naar de oude wijsheden van je moeder of grootmoeder. Hoe haal je nu ook alweer die grasvlekken uit de broek van je tuinierende man? Je hoeft niet langer internet af te struinen of in paniek je moeder te bellen. De app OmaWeetRaad heeft het antwoord! Handige app om bij de hand te hebben. Je krijgt er gratis advertenties bij…maar dat mag de pret niet drukken.

3. Recepten en Gezond Koken

Eindelijk af van de vraag wat er vandaag weer gegeten moet worden. Maar liefst meer dan een miljoen recepten en je kunt je favorieten bewaren en alles op 1 plek opslaan. Je kunt de recepten delen, vragen stellen aan anderen en ook nog eens eigen recepten schrijven. Voor de koks en kokkinnen onder ons een bron van inspiratie. En het is nog gratis ook.

De 10 leukste apps voor 50-plussers

4.VakantiePiraten

Wil je op vakantie? Dan is een app wel makkelijk die je helpt met zoeken en waar je meteen ook de reis er naar toe kan boeken. Terwijl je in je tuinstoel zit of op de trein staat te wachten, zomaar een vakantie boeken. Makkelijker kan het niet! Je kunt op deze app tickets van vliegtuigmaatschappijen boeken, hotelkamers en all-in pakketten regelen, een auto huren op je vakantiebestemming en ook de eventuele treinreis regelen. Heel compleet dus. De gebruikers waarderen de app met een 4,8. Van de 5 sterren is dat toch behoorlijk goed!

5. Legpuzzel Jigsaw Puzzle Puzzel

Leuk, puzzelen, maar word je ook gek van verdwenen stukjes of de ruimte die het inneemt op je tafel? Jawel, er is ook een app met 1800 foto’s, waarbij jezelf het aantal stukjes kan bepalen. En misschien nog wel leuker: je eigen foto’s kan je ook gebruiken. Leuk voor thuis, maar natuurlijk ook voor onderweg of als je op vakantie bent. Ergens lang wachten? Dan is het gewoon tijd voor een puzzeltje leggen… Alweer gratis. Hoezo ‘voor niets gaat de zon op’?

6. Lake: Coloring Books

Ben je ook alweer aan het inkleuren geslagen? Kleurboeken voor volwassenen zijn er in allerlei uitvoeringen; van gewone kleurboeken tot leuke kalenders. En dus ook via deze app. Ideaal voor op vakantie of als je opeens spontaan creatief wil zijn. Goed tegen stress én verveling. Kleuren met virtuele spuitbussen en kleurpaletten die je kunt aanpassen. Je kunt netjes binnen de lijnen kleuren of juist gaan voor de vrije hand. Deze app biedt in-app aankopen.

De 10 leukste apps voor 50-plussers

7. Sweek: voor lezers én schrijvers

Ben je niet alleen een lezer, maar ook een schrijver? Dan is Sweek het helemaal voor jou. Je kunt hier verhalen lezen van anderen, maar ook zelf schrijven. Wilde je altijd al schrijver worden, maar is die jeugddroom nog steeds niet uitgekomen? Pak dan nu je kans! Sweek is gratis en je vindt er verhalen van onbekenden maar ook van bekende auteurs. Je kunt dus zelf ook je verhalen publiceren en zien hoe vaak ze gelezen worden. En contact maken met anders auteurs of juist de lezers: ook dat is mogelijk!

8. Vertalen

Lekker op vakantie. Maar soms is het knap lastig om uit te leggen wat je bedoelt bij de plaatselijke bakker of in noodgevallen. Dan is een vertaalapp toch wel erg handig. Vertalen nu kan je helpen bij maar liefst 110 talen en heeft een spraakherkenning bij Apple. Bij de playstore komt Google Translate als beste naar voren.

9. 50PlusMatch.nl

Ben je alleen en ben je toe aan nieuwe relatie? Misschien is dit dan wel iets voor jou! Er wordt gesteld dat het een datingsite is voor actieve 50-plussers. Inschrijven is gratis en je kan direct inloggen. Je kunt uitgebreid zoeken naar andere leden, berichten naar elkaar sturen, zien wie interesse had in jouw profiel en er zijn nog meer mogelijkheden.

10. VGZ Mindfulness coach

En heb je het ondertussen helemaal gehad met al die apps? Download dan nog even snel deze mindfulnessapp. En ga voor heerlijk leren ontspannen!

Extra info

Wat doe je met de smartphone als je slaapt?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *