Bronzing & contouring

Bronzing & contouring - Pupa Milano

Een bronzer is bijna niet meer weg te denken uit de make-up-basisset. Je gebruikt een bronzer om schaduwen aan te brengen in het gezicht om op die manier een idealere vorm te realiseren. Puur optisch bedrog dus, maar eentje die goed werkt en waarvoor je niet naar de plastische chirurg hoeft.

Donker en licht

Door bepaalde plekken in het gezicht donkerder of juist lichter te maken, lijkt het alsof je gezicht wat smaller wordt en komen er bepaalde onderdelen meer naar voren.
Waar je de highlighter gebruikt om juist onderdelen in je gezicht eruit te laten springen, gebruik je bronzer om bepaalde plekken minder op te laten vallen. Met behulp van deze twee producten en een beetje blush, kun je spelen met de vorm van je gezicht.

Spelen met kleuren

Het aanbrengen van een schaduwen in je gezicht, is puur spelen met kleur en vorm. Schaduw en licht. Er zijn bronzers in diverse kleuren en wat de perfecte kleur is voor jou, daar kom je alleen maar achter door er een beetje mee te variëren. Zorg er in ieder geval altijd voor dat er geen scherpe lijnen zichtbaar zijn, maar dat juist alles mooi in elkaar overloopt. Geen donkere strepen dus, maar kleurnuances die in elkaar overlopen, zodat je make-up een mooi geheel vormt.

Bronzing & contouring - Pupa Milano

Waar breng je de bronzer aan?

Op de afbeelding (hieronder) zie je de plekken waar je de bronzer kunt aanbrengen. Om het zo duidelijk mogelijk te maken, zijn dit scherpe strepen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling dat dit zo blijft. Je kunt het wel op deze manier aanbrengen, als je de plekken daarna maar gaat vervagen, zodat alles mooi in elkaar overloopt. Er zijn speciale kwasten hiervoor te koop.
Informeer hier naar bij je drogist. Je kunt het natuurlijk ook gewoon met je vingers doen, als je dit prettiger vindt. Gebruik echter liever niet je vingers in het palet, omdat je dan steeds een beetje vet van je handen achterlaat in de poeder. Dit zal de poeder uiteindelijk geen goed doen en dat is echt zonde.

Bronzing & contouring - Pupa Milano

Blush

Met bronzer en highlighter ben je er niet alleen. Vergeet namelijk niet voor de finishing touch een klein beetje blush op de juiste plek aan te brengen. Je ziet op de afbeelding dat de blush net boven de bronzer kan worden aangebracht.

Bronzing & Countouring palet van Pupa (Limited edition)

Vandaag testen we het prachtige bronzing palet van Pupa. In dit palet vind je vier kleuren:
1. Bronzer
2. Countouring bronzer
3. Highlighter
4. Blush

Pupa Milano combineert hiermee de contouringsproducten met bronzingproducten in een mooi palet. Je kunt hiermee een natuurlijk en een egaal gebronsde teint krijgen in slechts vier stappen!

Bronzing & contouring - Pupa Milano
Bronzing & contouring - Pupa Milano

De stappen

1. Bronzer

De bronzer geeft een natuurlijke teint met een stralende finish. Breng de bronzer aan over het gehele gezicht met ronddraaiende bewegingen.

2. Contouring Bronzer

Door de donkerdere kleur en mattere finish dan de bronzer is dit product perfect om de gelaatstrekken te vormen en de vorm van het gezicht in balans te brengen door met schaduw en licht te spelen.

3. Highlighter

De highlighter kan perfect gebruikt worden voor het strobing effect en de hogere delen van het gezicht benadrukken en te laten stralen.

4. Blush

De blush is voor het verfraaien van de wangen en de jukbeenderen. De blush blijft goed zitten en hecht zich mooi aan de huid. Hij geeft een subtiele gloed in het gezicht.

Bronzing & contouring - Pupa

Prijs en verkrijgbaarheid

Dit prachtige palet van Pupa is een limited edition, dus slechts tijdelijk te koop. Je vindt hem bij de betere drogist of parfumerie voor 28,95 euro. Een prachtig product wat eigenlijk niet op je toilettafel mag ontbreken.

Meer informatie

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Bronzing & contouring - Pupa Milano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *