Bebita’s tango

Bebita’s tango

Vind jij het ook zo lekker om voor het slapen nog even weg te dromen met een goed boek? Je kunt beter een boek pakken voor het slapengaan dan nog snel wat pixels wegwerken via wat voor een scherm dan ook. Een boek is veel rustgevender voor je ogen en je hersens raken er niet oververhit van. Behalve natuurlijk als je een thriller op je nachtkastje hebt liggen. Dat is misschien een minder goed idee. ‘Bebita’s Tango’ is echter een prima optie.

Bebita’s tango

Buenos Aires, jaren twintig. De stad verandert in een enorm tempo. Er komen duizenden immigranten uit Europa die nieuwe ideeën en ontwikkelingen meebrengen. Een snel veranderende maatschappij, een smeltpunt van culturen waarin kunst, politiek, cultuur en sport zich in hoog tempo ontwikkelen. Het is in dit tijdsgewricht dat de Argentijnse tango zowel in de muziek als in de dans tot volle wasdom komt. Het waren de hoogtijdagen in Argentinië. Heel veel gezinnen van het platteland kwamen in de grote stad hun geluk zoeken in de hoop op een luxueuzer leven. Dat was echter niet voor iedereen weggelegd.

Bebita’s tango

Ongelukkig

In deze context speelt zich het verhaal van Bebita af, die ook met haar familie vanaf het platteland naar de stad is getrokken.Bebita heeft moeite haar plek te vinden. Ze heeft ruzie thuis, ze voelt zich verloren en ongelukkig. Totdat ze samen met een aantal andere meisjes het leven, de liefde en de dans ontdekt: de tango. Daar blijkt ze echt talent voor te hebben. Maar ze weet zich tegelijkertijd ook voortdurend in de nesten te werken.

Een spannend, informatief en meeslepend verhaal over een zoektocht naar het geluk.

Bebita’s tango

Specificaties Bebita’s tango

TitelBebita’s tango
UitgeverijElikser Uitgeverij
AuteurOlga Jans-Renou
Illustrator
Aantal pagina’s331
Prijs19,95 euro
ISBN9789463650878
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Leuke boekbesprekingen

Bronvermelding

Tekst & foto’s: Marion Middendorp

Bebita’s tango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *