Skyscraper

Skyscraper - Filmbespreking

Gisterenavond waren we te gast bij de rode loper première van de nieuwste film van Universal, ‘Skyscraper’. Zoals we inmiddels gewend zijn bij dit soort premières werden we vanaf binnenkomst verwend met heerlijke feestelijke hapjes en drankjes. De film werd getoond in de IMAX-zaal in 3D. In deze zaal was ik trouwens nog niet eerder geweest. Wat een fantastisch scherm is dit! Groot en haarscherp. Maar niet alleen het beeld is imposant, ook het geluid is prachtig. Echt een geweldige sensatie om op deze manier naar een spektakelfilm te kijken. Als je de film wilt gaan zien, vind ik deze zaal zeker een aanrader.
We waren in goed gezelschap, want wereldkampioen kickboxen Rico Verhoeven was ook aanwezig. Voorafgaande de film vertelde hij kort over zijn reis naar Hong Kong vorige week, waar hij met Dwayne Johnson over de film sprak.

Must do

Wat erg leuk was gedaan, was het ‘green scherm’. Je kon hier een foto laten maken, waarbij je net als de hoofdrolspeler op de filmposter, hangt aan gebouw. Zelf hoef ik nooit zo nodig op de foto, maar Rob wilde uiteraard wel zo’n spectaculaire foto hebben. Gelijk heeft hij, want hoe vaak hang je aan een richel, honderden meters boven een stad, bungelend aan één hand en dat dan ook nog eens iemand eerst een foto van je gaat maken, voor je een helpende hand toesteekt. Ik mag hopen dat het antwoord: ‘nooit’ gaat zijn.

Skyscraper - Filmbespreking

In de hoofdrol

De hoofdrol in deze film wordt vertolkt door Dwayne Johnson (1972). Met zijn kale hoofd en mega brede schouders is het op z’n minst een ‘opvallende verschijning te noemen’. Hij doet zijn bijnaam ‘The Rock’ eer aan. Met zijn imposante uiterlijk en acteerprestaties is hij een van de best betaalde Hollywoodsterren van dit moment. Ik moet eerlijk bekennen dat hij voor mij nog volstrekt onbekend was. Blijkbaar heb ik een paar films gemist… #oeps.

Skyscraper - Filmbespreking

De film

De film is een echte actiefilm en geeft precies wat je van een actiefilm mag verwachten. Spanning en sensatie. Ook al zijn sommige verhaallijnen voorspelbaar, toch weet de film je vanaf het begin tot het einde te boeien. Komt dat door de charismatische uitstraling van Dwayne? Of door het meer dan imposante gebouw (iets als in groot-groter-grootst)? Of door de geweldige filmbeelden? Waarschijnlijk is het de combinatie van deze factoren. De film weet je focus in ieder geval goed vast te houden, de spanningsboog hoog te houden en je mee te trekken het verhaal in, zodat je op het puntje van je stoel blijft zitten. En dat is absoluut knap. Vooral omdat de verhaallijn behoorlijk dun en voorspelbaar is.

Skyscraper - Filmbespreking

Niet realistisch

Ondanks de spectaculaire en sensationele beelden zijn niet alle scenes realistisch. De film kent een hoog Hollywood-Helden-gehalte, dus ik kan alvast verklappen dat de held alles overleeft. Dat weet je natuurlijk al voordat de film begint. Die wetenschap maakt de film niet minder boeiend. Sommige scenes zijn echter niet realistisch te noemen. Bij een dergelijke brand komt zoveel hitte en rook vrij, dat je longen dit niet gaan overleven. Nog voor het vuur je zal raken, zullen je longblaasjes al lang verbrand zijn. Het gekke is, dat ik ook bijna geen rook heb gezien in de scenes. Natuurlijk logisch, want je zou door de rook de held niet meer kunnen zien. Het maakt het daardoor wel een tikkeltje minder realistisch.

Skyscraper - Filmbespreking

Aanrader?

Ja, absoluut. Als je van spanning en sensatie houdt, is deze film zeker een aanrader, waar je geen spijt van gaat krijgen. De film geeft precies wat je van een dergelijke film mag verwachten en laten we eerlijk zijn – ik richt me even tot de dames – Dwayne is niet echt een straf om naar te kijken…

Vanaf 10 juli in de bioscoop!

Skyscraper - Filmbespreking

Het verhaal

Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in Legendary’s Skyscraper. Will Ford is een voormalige leider van een FBI gijzelaarsreddingsteam en tevens oorlogsveteraan, die zich nu bezighoudt met het beveiligen van wolkenkrabbers. Wanneer hij voor een opdracht in China is, breekt daar ineens brand uit in de hoogste en veiligste wolkenkrabber ter wereld. Will wordt beschuldigd hier achter te zitten. Terwijl hij op de vlucht slaat moet Will de eigenlijke daders vinden om zijn naam te zuiveren en tegelijkertijd zijn familie zien te redden die zich in de brandende wolkenkrabber bevindt. Deze 3D actiethriller is geschreven en geregisseerd door Rawson Marshall Thurber (Central Intelligence, We’re the Millers) en wordt geproduceerd door Beau Flynn (San Andreas, Baywatch), Johnson, Thurber en Hiram Garcia (San Andreas, Central Intelligence). De uitvoerende producenten van Skyscraper zijn Dany Garcia (Baywatch, Ballers), Wendy Jacobson (San Andreas), Eric Hedayat (The Great Wall, Real Steel) en Eric McLeod (Kong: Skull Island, Pirates of the Caribbean-serie).

Bekijk de trailer

Extra info

Meer leuke uittips & ervaringsverslagen
Meer spannende of leuke bioscoopfilms

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Skyscraper - Filmbespreking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *