It’s Elvis Time – Een gratis Rock & Roll Festival

It's Elvis Time

Op Hemelvaartsdag was het tijd voor – alweer – de 7e editie van ‘It’s Elvis Time’ in Numansdorp. Nog niet eerder waren we naar dit muzikale evenement geweest, maar we hadden gehoord dat dit jaar ‘Mainline 55’ zou optreden. Deze band hebben we vorige week zien optreden in Zoetermeer én in Benthuizen en daar waren we erg enthousiast over. Aangezien de zon stralend deze dag op ons neerkeek, hield niks ons tegen om naar dit muziekspektakel te gaan.

Aan het water

‘It’s Elvis Time wordt georganiseerd op een leuke locatie in Numansdorp. Vlak naast zeilschepen en het water – aan de Havenkade – is het podium opgebouwd. Het is geen groot spektakel, maar wel heel gezellig. Er is één bühne, waar de bands elkaar afwisselen en er zijn diverse tentjes waar je drank, eten maar vooral heel veel – in dit geval – Elvisproducten kan kopen.

It's Elvis Time

Autoliefhebber

Ook de auto- of brommerliefhebber komt aan zijn trekken, want voor het festivalterrein zijn heel wat bijzondere (oude) auto’s te bewonderen. Ook is er een stand met een flink aantal ‘oude’ brommers. Wat een verzameling nostalgie. Het hart van Rob ging – zelf een oude brommer bezitter – absoluut harder kloppen van al dat chroom en moois om hem heen.

It's Elvis Time

The Explosion Rockets

Mainline 55 was niet de enige band op het podium, ook waren The Explosion Rockets te horen. Persoonlijk vind ik deze band iets minder, maar dat is puur een kwestie van smaak. Wij houden van iets stevigere rock ’n roll, zoals bij Mainline 55 wel het geval is. Het publiek was echter erg enthousiast over de The Explosion Rockets en er werd bij beide optredens flink gedanst.

It's Elvis Time

Wat was er nog meer?

Naast de stands met Elvis items, de American Classic Cars was er ook een Fan club info stand, een ware Jaren ’50 barbier shop, rock ’n roll demonstraties en voor de kleintjes een springkussen. Genoeg plezier dus voor jong en oud(er).

Meer dan Elvis

Ondanks dat het festival in het teken staat van Elvis, is de muziek veel breder dan uitsluitend Elvis songs. Natuurlijk staat Rock ’n Roll centraal maar is het absoluut niet alleen Elvissound wat je oren vult. Als je van Rock ’n Roll houdt, is het festival absoluut een leuke evenement om naar toe te gaan. De entree is gratis, de drankjes niet al te duur (2,50) en voor 3,50 hebben we een heerlijke hamburger gegeten.

It's Elvis Time

Gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd op dit festival is 50+, hoewel je er ook absoluut wat jongeren tussen ziet lopen. Rock & Roll muziek blijft nog steeds populair. Er is veel gelegenheid tot dansen, wat door velen vol passie wordt gedaan. Prachtig om naar te kijken, ook als je zelf wat minder handig bent op de dansvloer.

It's Elvis Time

Goed vermaakt

We hebben ons goed vermaakt en laten we eerlijk zijn, het prachtige weer had natuurlijk ook een positieve bijdrage. We hebben genoten van de muziek, het dansen en de gezelligheid.
Mijn lichaam voelde na afloop lekker brak, zodat ik weer een paar dagen nodig heb om te herstellen. Maar ach… dat mag de pret natuurlijk helemaal niet drukken!

Flitsfilmpje over ons bezoek

Extra info

Meer leuke uittips & ervaringsverslagen

Bronvermelding

Tekst & foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *