De meest irritante kwalen boven de 50

Ah, de gouden jaren! De tijd waarin wijsheid floreert, maar ons lichaam soms verwarrend genoeg lijkt te protesteren tegen al die opgedane levenservaring. De ouderdom komt met gebreken… ja dat zal allemaal best, maar 50 plus is nog lang niet “oud” en toch loop je tegen allerlei stomme kwaaltjes op, waar écht niemand op zit te wachten. Veelal is het allemaal niet dramatisch, maar het is toch op z’n minst ergerlijk. Daarom een blog over de meest irritante kwalen boven de 50. Zodat je weet dat je niet de enige bent die zich hier mateloos aan irriteert.

De meest irritante kwalen boven de 50

Waar heb ik mijn bril gelaten?

Als eerste het geheugen. Herinner je je de tijd dat je alles kon onthouden? Die tijd lijkt nu soms een verre herinnering. Waar heb ik mijn bril gelaten? En wat was ik ook alweer van plan te doen toen ik naar deze kamer liep? Geen zorgen, je bent niet alleen. Dit fenomeen, liefkozend ‘seniorenmomenten’ genoemd, is een klassieker onder ons, 50-plussers. Maar kijk er naar met een lach: het geeft je dagelijks meerdere verrassingen!

Wat zei je?

Dan het gehoor. Ooit kon je het gefluister van je geliefde horen of het zachtste vogelgezang. Nu lijkt het soms alsof iedereen mompelt. “Kun je dat herhalen?” wordt een veelgebruikte zin. Maar wees gerust, je bent niet de enige die af en toe het volume omhoog draait. Pluspunt: je kunt selectief horen wanneer het je uitkomt!

De krakende tred

Herinner je je de dagen waarop je traplopen als een cardio-oefening beschouwde? Nu klinkt het meer als een oud houten schip dat de zee trotseert. Elke trede komt met een eigen geluidseffect. Maar bekijk het positief: elke stap is een herinnering aan de vele paden die je al bewandeld hebt.

De belachelijk kleine lettertjes

De ogen, ooit je venster naar de wereld, nu soms meer een uitdaging. Kleine lettertjes? Die lijken wel gemaakt voor superhelden met röntgenvisie. Maar geen nood, die leesbril (als je hem vindt) geeft je een geleerde uitstraling. En wie wil dat nu niet?

Een nacht vol avontuur

Slapen, iets wat vroeger vanzelf ging, wordt nu een nachtelijk avontuur. Wakker worden om 3 uur ’s nachts, staren naar het plafond, denken aan… nou ja, alles. Het positieve? Je hebt meer tijd om na te denken over het leven, het universum en alles daartussenin. Misschien komt daar wel je volgende briljante idee uit!

Een levensverhaal in elke rimpel

Last but not least, de huid. Elke rimpel vertelt een verhaal, elk lijntje een anekdote. In plaats van ze te betreuren, kunnen we ze omarmen als de trofeeën van een leven vol ervaringen.

Het leven begint nu pas!

Elk van deze kwalen kan irritant zijn, maar ze herinneren ons eraan dat we leven en elke dag iets nieuws ervaren. Dus laten we lachen om onze vergeetachtigheid, het volume opdraaien, de trap nemen met een symfonie van krakende geluiden, onze leesbril opzetten, wakker liggen met een glimlach en onze rimpels koesteren. Want zoals ze zeggen: het leven begint pas echt na 50!

liefs Marion

Extra info

Verandering van de vagina, naarmate je ouder wordt
Gezichtsvermogenproblemen boven de 50
Hoe ontstaat kramp en wat kun je er tegen doen?
Als je ’s nachts wakker ligt: Hoe kom je weer in slaap?
Nachtelijke plassen: Oorzaken, tips en triggers

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *