Cosmetische ingrepen zonder mes

Cosmetische ingrepen zonder snijden

Naarmate je ouder wordt, ben je steeds een beetje langer bezig voor een beetje minder resultaat. Of iets van deze strekking. Nu ik de 50 ben gepasseerd, moet ik natuurlijk niet verwachten dat ik er nog steeds net zo stralend uitzie als toen ik nog ergens in de 20 was. Dat kan ik wel willen, maar dat zou niet realistisch zijn. Jammer genoeg.
Dat verlangen kan ik dus maar beter loslaten, want beter gaat het natuurlijk niet meer worden. Wel vind ik het belangrijk mijzelf zo goed mogelijk te blijven verzorgen en het fysiek en financieel hoogst haalbare eruit te halen. Dus verzorg ik mijn (kunst)nagels, ga ik regelmatig naar de pedicure voor verzorgde voeten, verf ik iedere twee weken mijn uitgroei bij, smeer ik de nodige crème, peelings en maskers op mijn gezicht en scrub ik één keer per week de dode cellen van mijn lijf.

Niet zo’n mooi litteken

Maar ja, eerlijk gezegd blijft het daar dan ook wel bij. Echte grove ingrepen durf ik niet zo goed aan. Dat heeft nog een beetje met een traumatische ervaring in het verleden te maken. Ik heb ooit, nadat ik 43 kilo was afgevallen, een buikwandcorrectie laten doen. En eerlijk gezegd is me dat niet zo goed bevallen. Ik zal je de gruwelijke details (van de ontsteking) besparen, want misschien zit je net aan je lunch of diner, maar ik heb op z’n zachtst gezegd niet zo’n mooi litteken.
Dankzij een vriendelijke gynaecoloog is het nog iets geworden. Die heeft gewoon zijn mes wat verder doorgetrokken tijdens de keizersnede, zodat het weer een beetje behoorlijk gehecht kon worden.

Kunst- en vliegwerk

Op chirurgische ingrepen zit ik dus eigenlijk niet meer zo te wachten, maar mooie haarextensions op mijn hoofd en verleidelijke lange wimperextensios, ik geloof dat ik daar wel gelukkig(er) van kan worden. Maar welke kunst- en vliegwerkjes zijn er allemaal nog meer mogelijk, zonder dat we gelijk een mes in ons lichaam zetten. En welk prijskaartje hangt eraan? Want uiterlijke schoon is misschien belangrijk, maar het moet natuurlijk wel betaalbaar zijn.

Cosmetische ingrepen zonder snijden

Kunstnagels

Kunstnagels, wie heeft ze nou niet, zou ik bijna willen zeggen. Als ik om mij heen kijk, zie ik echt veel vrouwen met nepnagels. Acryl of gel. In allerlei flitsende kleuren en spannende designs. Het model wil nog wel eens variëren. Rond, puntig, of juist recht en nu is het weer zo’n beetje een combinatie van die laatste twee.
Ik ben jaren naar de nagelstyliste gegaan. Iedere drie weken was ik zo’n 45 euro kwijt. Mijn nagels werden dan weer netjes bijgewerkt, opgevuld en voorzien van een leuk kleurtje.

DIY – doe het gewoon zelf

Toen de financiële crisis ook mij had bereikt, ben ik het zelf gaan doen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn mannen een uitgebreid DIY-nagelpakket en ben ik – zonder enige kennis van zaken (behoudens het toekijken hoe een ander het bij mij deed) – aan de slag gegaan. Ik kan je verzekeren dat de eerste twee keer mijn nagels er niet uitzagen. Daarna ging het gelukkig snel beter. Inmiddels doe ik het alweer een paar jaar zelf en weet ik al niet meer beter. Hoewel ik ‘het laten doen van mijn nagels’, absoluut nog als een heerlijke luxe kan beschouwen.

Kosten

De kosten voor nepnagels variëren per studio. Gemiddeld ben je voor de eerste keer zo’n 50 euro kwijt en voor het opvullen ongeveer 35 euro per keer.
Wil je het zelf gaan doen? Dat kan ook. De kosten hiervoor variëren of je met acryl of gel aan de slag wil gaan. Een slijptolletje en UV-lamp zijn de duurste uitgaven (ongeveer 200 euro) en die heb je voor beiden nodig. Denk dat je als starter zo’n 300 euro kwijt bent. Deze investering verdient zichzelf dus binnen een paar maanden terug.

Botox

Botox, wie heeft er nou nog niet van gehoord. De injecties om rimpels tegen te gaan. De injecties die iedere vorm van emoties en uniekheid uit het gezicht onttrekt. Natuurlijk zijn de meningen hierover verdeeld, maar het is wel een feit dat bepaalde gezichtsuitdrukkingen niet meer mogelijk zijn na het inspuiten van botox. Persoonlijk moet ik er niet aan denken dat iemand met een naald op mijn gezicht afkomt, maar ik heb dan ook geen klachten over mijn rimpels. Die zijn namelijk op een natuurlijke manier al opgevuld. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Wat is Botox?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Wanneer spieren door botox tijdelijk ontspannen, worden rimpels minder diep (85 tot 95%) en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Kosten

De prijs van een filler behandeling is vooral afhankelijk van de diepte van de rimpel. Voor beginnende lijntjes is minder nodig dan voor een diepe rimpel. Dat lijkt me logisch. Een rimpelbehandeling bij een rijpere huid is daarom vaak wat duurder omdat behalve botox ook fillers nodig zijn om de rimpels op te vullen. Houd rekening dat je voor een botoxbehandeling zo’n 250 euro kwijt bent. Je bent dan wel in één keer verlost van je fronsrimpel, voorhoofdsrimpel of kraaienpootjes.

Cosmetische ingrepen zonder snijden

Hairextensions

Hairextensions is een cosmetische ingreep waar ik best blij van zou kunnen worden. Ik heb lang haar en afgezien van mijn grijze haren (die iedere twee weken steevast geverfd worden), heb ik niet eens veel te klagen, maar wie wil er nou geen weelderige haardos hebben? Zo’n bos haar, waar mensen met jaloezie naar zullen kijken (en dan niet door hebben dat de helft hartstikke nep is). Zo’n haarbos waardoor mensen je blijven herinneren als ‘die vrouw met dat prachtige haar’, in plaats van die vrouw met (en dan komt er een lijst met tekortkomingen). Nou, dat dus.

Verschillende aantallen

Het aantal hairextensions wat je nodig hebt hangt af van de dikte van je eigen haar. Misschien denk je ‘hoe dunner, hoe meer’, maar dat is dan een denkfout. Hoe dikker het eigen haar is, hoe meer extensions je nodig hebt om onderin dezelfde volume te creëren als bovenin met je eigen haar.

Kosten

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid extensions die je nodig hebt. Gemiddeld kun je rekening houden met zo’n 125 euro bij dun haar, tot zo’n 200 euro bij dik haar. Maar er zijn extensions in allerlei prijsklassen. Een basisset kan ook zomaar ruim 600 euro kosten. Belangrijk dus om vooraf goed te informeren naar de prijs. En als ze er eenmaal inzitten hebben ook de hairextensions onderhoud nodig. Hoe duurder de extensions, hoe duurder het abonnement zal zijn om het maandelijks bij te laten houden. Belangrijk dus om hier vooraf rekening mee te houden. ‘Bruintje’ moet het dus ook op de lange(re) termijn kunnen trekken.

Wallen verwijderen

Wallen of donkere kringen onder je ogen geven je direct een vermoeide uitstraling. Laten we eerlijk zijn, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Je kunt veel wegwerken met make-up, maar als je echt van die wallen onder je ogen hebt, wordt het toch een lastig verhaal. Sommigen hebben er alleen maar ’s ochtends last van, na een zware nacht bijvoorbeeld, maar er zijn ook mensen die altijd wallen hebben of donkere kringen. En die vraag: ‘Goh, ben je ziek?’ of ‘Heb je slecht geslapen?’ word je natuurlijk ook wel eens zat.

De oorzaak is de rimpel onder je ogen, de traangoot. Wallen en kringen kunnen ontstaan door volumeverlies, slaapgebrek, stress, vermoeidheid, slechte voeding en/of vochtophoping.

Ook bij deze behandeling wordt gebruikt gemaakt van hyaluronzuur, net als bij het opspuiten van je lippen. Het effect van de filler behandeling is tijdelijk en houdt 12 tot 18 maanden aan. Na een jaar/anderhalf jaar is het weer uitgewerkt en zal een nieuwe behandeling noodzakelijk zijn.

Kosten

Dit is de duurste behandeling. Natuurlijk zal de prijs per kliniek verschillen, maar houd rekening met een prijs vanaf zo’n 350 euro. De prijs is ook afhankelijk van jouw wallen en/of donkere kringen.

Cosmetische ingrepen zonder snijden

Wimperextensions

Ja, wauw! Wie wil er nou niet zo’n verleidelijke look, met lange wimpers? Niet door opgeplakte kunstwimpers (die halverwege de avond op je wang belanden), nee, gewoon prachtige (semie)permanente lange wimpers! Zodat je ’s ochtends wakker wordt in de spiegel kijkt en denkt: ‘Hallo verleidelijke vrouw, ook een goedemorgen!’ De wimpers twinkelen je gewoon tegemoet! Dat kan! Met wimperextensions. Alleen heb ik er heel verschillende ervaringen over gehoord. De een is er enthousiast over, de ander niet. Blijkbaar is het wel belangrijk waar je ze precies laat aanbrengen. En let op, ook wimperextensions hebben onderhoud nodig! Dus ook deze moeten iedere paar weken worden bijgewerkt. Kassa!
Het is dus niet een kwestie ‘even laten doen en klaar’. Net als bij de gel- en acrylnagels, moeten de wimperextensions ook regelmatig bijgewerkt worden.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt en daar zit ook weer een prijsverschil in. Zo is er een One-by-One wimperextensions waarbij de wimperextensions haartje op haartje worden gezet. De wimpers houden 6 weken maar moeten elke 2-3 weken opgevuld worden. Maar er is inmiddels ook een nieuwe techniek en dat is de 2D-6D wimpers. Doordat er met deze techniek 2 tot 6 ultra dunne extensions aan je eigen wimper worden bevestigd creëer je een nog vollere look! Bij deze behandeling worden ongeveer 70 a 80 extensions per oog geplaatst.

Kosten

Natuurlijk variëren ook hier de kosten per salon, maar gemiddeld mag je toch wel rekening houden met zo’n 60 euro (one-by-one) voor een nieuwe set en 80 euro voor een nieuwe set 2D-6D wimpers.
Na zo’n 2 tot 3 weken moeten de wimpers worden opgevuld en daarvoor betaal je zo’n 25 euro (per 2 weken voor One-by-one) of 30 euro (per 3 weken voor One- by-one). De opvulkosten voor de 2D-6D wimpers liggen wat hoger, die zijn na 2 weken gemiddeld 35 euro en na 3 weken, 45 euro. Best een behoorlijk prijskaartje dus. Maar goed, dan heb je ook wel prachtige verleidelijke wimpers.

Opvullen (lippen enzo)

Okay, als we dan verleidelijke ogen hebben gekregen met de wimperextensions, willen we natuurlijk ook heerlijke, sensuele zoenlippen. Ik heb zelf zo’n ieniemienie smalle mond, dus eigenlijk zou ik dit al lang hebben moeten laten doen. Ware het niet, dat ik het resultaat meestal niet zo mooi vind. Ik zie doorgaans direct als iemand zijn lippen heeft laten opspuiten en in veel gevallen vind ik niet dat iemand er mooier door is geworden.

Wist je trouwens dat lippen modegevoelig zijn? Je zou het haast niet geloven. In de jaren dertig waren smalle, dunne lippen helemaal hot. Tegenwoordig juist de volle lippen.

Tijdens je behandeling krijg je hyaluronzuur toegediend, een natuurlijk zuur dat vocht vasthoudt. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd waardoor die soepel en veerkrachtig blijft en volume behoudt. Hyaluronzuur is natuurlijk afbreekbaar en verlaat uiteindelijk het lichaam weer vanzelf.

Kosten

Houd voor het opvullen van je lippen rekening met zo’n 250 euro. Ook deze behandeling moet je bijhouden, maar gelukkig niet maandelijks. Het effect van de filler behandeling houdt 12 tot 18 maanden aan.

Schoonheid zit van binnen

Ja, we worden ouder. Gelukkig maar. Natuurlijk kan ik afsluiten met zo’n dooddoener als ‘echte schoonheid zit van binnen’. En natuurlijk is deze cliché waar, maar als jij gelukkiger wordt van één of meerdere correcties, waarom zou je dat dan niet doen? Zeker als je het financieel kunt missen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je gelukkig voelt. En als jij je gelukkig voelt, met of zonder ingreep, dan straal je dat van binnenuit naar de mensen om je heen. En dié gelukkige uitstraling, maar je mooier dan mooi!

Extra informatie

Meer beautytips
De verzorging van de rijpere huid
De rijpere huid en Sukin
Over steunzolen en steunkousen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Cosmetische ingrepen zonder mes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *