Tips voor een strandvakantie na je 50e

We worden allemaal ouder en dat is maar goed ook. Toch is iedereen anders en zien we dus ook dat de één zich na zijn of haar 50e nog jong en vitaal voelt, terwijl de ander de eerste tekenen van aftakelen begint te merken. Nu is dit niet iets om je voor te schamen, maar zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Een van die dingen is de manier waarop je vakantie gaat ‘vieren’. Als je jong bent geef je de vakanties vaak een andere invulling dan wanneer je wat ouder bent.

Zo zien we vaak dat de gemiddelde 50 plusser het heerlijk vindt om aan het strand te liggen, maar het ook leuk vindt om eens een grote strandtas te kopen en vervolgens een ander strandje op te zoeken, aan bijvoorbeeld de andere kant van het eiland. Daarom hebben wij een aantal tips voor je, voor het geval je na je 50e lekker wilt kunnen genieten van een welverdiende strandvakantie.

Tips voor een strandvakantie na je 50e

Kies de juiste bestemming

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Misschien vind je het, naarmate je wat ouder wordt, wel wat fijner als het allemaal wat rustiger is. In dat geval kun je beter kiezen voor een afgelegen strand. Vind je het juist heerlijk om van alles om je heen te hebben, dan zijn er uiteraard ook mogelijkheden genoeg. Om ervoor te zorgen dat het je aan niets ontbreekt, is het dus handig om vooraf even goed na te denken over wat je wel en absoluut niet wilt, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken bij het boeken van je vakantie. Stel dat je wat minder goed te been bent, dan is het niet handig om eerst een aantal trappen af te moeten, voordat je bij het strand bent. Deze kleine dingen kunnen je vakantie maken of breken, weten we uit ervaring.

Boek accommodatie met comfort en gemak

Naarmate we ouder worden, veranderen ook onze ‘needs’. Waar je als jongere vaak enorm let op de prijs, is het op latere leeftijd juist belangrijk dat je een stuk gemak en comfort hebt. Dat dit dan een stuk duurder is, dan bijvoorbeeld een hotel wat verder van het strand, dat maakt je dan vaak niets uit. Misschien vind je het wel fijn om op een strandbedje te kunnen liggen of om de beschikking te hebben over een kluisje op het strand. Wat zelfs met een prachtige strandtas van Wallabag, is je telefoon natuurlijk niet veilig. Deze kleine dingen kosten alles bij elkaar natuurlijk allemaal geld.

Neem de rust die je nodig hebt

De meeste mensen herstellen een stuk langzamer na hun 50e. Het is daarom dus ook belangrijk om de rust te nemen die je nodig hebt. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld lekker te genieten van een goed boek of een podcast te luisteren terwijl je ondertussen wegdommelen met het geluid van de golven op de achtergrond? Je zult merken dat wanneer je naar je lichaam luistert en ook echt de rust pakt die het lichaam nodig heeft, je als herboren terugkomt van vakantie.

liefs Marion

Extra info

De leukste vakantielanden voor 50 plussers
Vakantieperiode alert: Houd inbrekers buiten de deur!
Hoe maak je de campingbenodigdheden weer spic en span?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *